Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) eerlijker verdeeld dan bitcoin (BTC), stelt Adam Cochran

De analist Adam Cochran, onder andere partner bij Metacartel Ventures en werkzaam bij DuckDuckGo, heeft onlangs het Ethereum (ETH) netwerk onder de loep genomen. In maar liefst 109 tweets legt hij uit waarom hij bullish is omtrent Ethereum.

Als een van de eerste punten haalt hij aan dat Ethereum in vergelijking met andere cryptocurrencies een relatief eerlijkere verdeling van tegoeden heeft. Zo bezitten de 10.000 grootste wallets 56,7 procent van het totaal aantal ETH in circulatie. Hiermee zijn de tokens in het netwerk een tikkeltje eerlijker verdeeld in vergelijking met Bitcoin (BTC), waar de top 10.000 57,44 procent van de de totale voorraad bezit.

- Advertentie -

Het verschil is nog groter wanneer Cochran de verdeling vergelijkt met de andere grote altcoins. Zo bezitten slechts 16 XRP wallets zo’n 55,2 procent van de totale XRP voorraad, en 300 litecoin (LTC) wallets eenzelfde aandeel van de totale LTC voorraad.

Whales zijn daarnaast actief bezig om ETH te verzamelen. Volgens Cochran kochten whales de afgelopen zes maanden $550 miljoen aan ETH, wat een toename van hun posities is van meer dan 4 procent.

Bovendien zouden er ook steeds meer nieuwe whales bij gekomen. Steeds meer wallets in de top 10.000 ethereum wallets zijn ooit begonnen via zogenaamde ‘fiat onramps’ zoals cryptocurrency exchanges als Coinbase, Kraken en Gemini, aldus Cochran.

Dat steeds meer gebruikers hun ETH posities vergoten heeft mogelijk te maken met Ethereum 2.0. De nieuwe versie van het netwerk zal op een proof-of-stake (PoS) protocol draaien, wat inhoudt dat men ETH kan staken. Voor het valideren van transacties ontvangen zij een vergoeding. Om transacties te kunnen valideren moet je echter wel minimaal 32 ETH staken, of vastzetten.

Benieuwd naar wat je nou eigenlijk kan verdienen wanneer je je ETH staked? Onlangs lanceerde EthreumPrice.org een handige tool waarmee je kan zien hoeveel je in 10 jaar tijd kan verdienen met het staken van je ETH.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.935,88 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.804,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.856,67 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.885,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.804,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.856,67 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.885,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.935,88 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...