Timo Bult Timo Bult
28/08/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2021 11:15

Ethereum (ETH) inflatie voor het eerst lager dan Bitcoin (BTC), wat zit hierachter?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) inflatie voor het eerst lager dan Bitcoin (BTC), wat zit hierachter

Foto: leksiv/Shutterstock

Nog niet zo lang geleden werd de London update gelanceerd op Ethereum (ETH). Deze update bracht een aantal verbeteringen die onder andere de transactiekosten voorspelbaarder moeten maken. Door deze update is er nu iets significants gebeurd. De inflatie van ETH is namelijk gezakt en komt nu zelfs onder die van Bitcoin (BTC) uit.

Cryptocurrencies als bitcoin zijn inflatoir als gevolg van nieuwe coins die worden gemined zodra een miner met succes een block met transacties verwerkt. Bij Bitcoin wordt de inflatie elke vier jaar lager door het halving event. Ethereum ziet tevens inflatie, maar die is een stuk lager geworden na de recente London update.

Die update heeft namelijk het transactiekostensysteem aangepast. Door de aanpassingen wordt nu een deel van de transactiekosten, de basisvergoeding, vernietigd. Deze ETH wordt dus uit de circulatie gehaald. Lucas Outumuro van IntoTheBlock is opgevallen dat de inflatie van Ethereum daarom nu lager is dan die van Bitcoin!

“Voor het eerst was de dagelijkse uitgifte van ETH lager dan die van BTC
ETH netto-inflatie: 3574 ETH (1,11% op jaarbasis)
BTC netto-inflatie: 900 BTC (1,75% op jaarbasis)”

Outumuro stelt dat dit waarschijnlijk komt door de toegenomen non-fungible token (NFT) activiteiten op Ethereum. Naarmate het netwerk drukker wordt, gaat de eerder genoemde basisvergoeding omhoog. Er wordt dan meer ETH vernietigd en dus wordt de inflatie lager. De inflatie kan dus fluctueren bij Ethereum. Desalniettemin een interessante ontwikkeling.

Outumuro gaat in de vervolg tweets dieper in waarom hij denkt dat ETH ondergewaardeerd is. Zo haalt hij het feit aan dat een stuk meer mensen ETH bezitten dan BTC. Ook het feit dat na de overstap naar ETH 2.0, ethereum deflationair wordt is volgens hem een goed teken.

 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie