Roy van Krieken Roy van Krieken
23/05/2021 18:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2021 18:29

Ethereum (ETH) koers daalt, maar miners behalen alsnog recordomzet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) koers daalt, maar miners behalen alsnog recordomzet

Foto: leksiv/Shutterstock

Vandaag telde de zoveelste dag dat de crypto markten op de meeste plekken met dubbele cijfers in het rood stonden. Waar ether (ETH) niet lang geleden nog prijsrecord na prijsrecord neerzette staat de op een na grootste cryptocurrency vandaag zelfs weer onder de $2.000. Een daling van meer dan 50% in een erg korte tijd.

Ondanks deze prijsactie hebben de miners van het Ethereum netwerk alsnog een behoorlijke maand achter de rug. In mei van dit jaar zal hoogstwaarschijnlijk een recordomzet gedraaid gaan worden door deze miners. Volgens data van The Block Research hebben ETH miners deze maand nu al $1,93 miljard binnengehaald.

Miners op Ethereum verdienen aan de transactiekosten die gemaakt worden op het netwerk, maar krijgen ook een subsidie voor hun geleverde diensten. Van de totale omzet was een bedrag van $922 miljoen afkomstig uit transactiekosten en de overige $1,01 miljard bestond uit subsidies. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de vorige recordomzet niet gebroken gaat worden deze maand.

Deze trend was al langer zichtbaar. Vorige week kwam al naar buiten dat de Ethereum gas fee, of transactiekosten, nog nooit zo hoog waren. In een week tijd steeg dit bedrag met maar liefst 470%. Destijds steeg de prijs van de gas fee natuurlijk explosief als gevolg van de enorme prijsstijging die ether doormaakte. Een hoge gas fee is uiteraard goed voor de omzet.

Inmiddels hebben we tegengestelde prijsbeweging van ether doorgemaakt. Feit blijft echter dat er nog steeds veel transacties op het Ethereum netwerk hebben plaatsgevonden. Als de prijs enorm stijgt is het volume hoog, maar ook als de prijs in een rap tempo daalt. Daarom is ondanks de crash van ether de omzet voor miners deze maand astronomisch hoog. Daarnaast is de maand mei nog niet eens voorbij. De verwachting is daarom ook dat de recordomzet alleen nog maar verder zal stijgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie