Kevin Schijven Kevin Schijven
01/02/2021 19:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2021 19:11

Ethereum (ETH) miners bereiken recordomzet in januari, 3 jaar oud record weggeblazen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) miners bereiken recordomzet in januari, 3 jaar oud record weggeblazen

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) miners hebben in januari een recordbedrag van maar liefst $800 miljoen binnengehaald en daarmee is eindelijk het oude record van $762 miljoen uit januari 2018 gebroken, meldt Wolfie Zhao van The Block Crypto op 1 februari.


De ether koers bereikte vorige week nog een nieuwe all-time high (ATH) rond $1460 en doorbrak daarmee ook eindelijk de ATH van januari 2018, die rond $1440 lag. Deze enorme koersstijging is grotendeels verantwoordelijk voor de hoge miner omzet van de afgelopen maand.
Bijna 40% of zo’n $311 miljoen van deze omzet was afkomstig uit zogeheten transaction fee’s, dat zijn de transactiekosten die men betaalt aan de miners. Ethereum heeft echter regelmatig last van ontstopping als het netwerk druk is waardoor deze kosten snel omhoog kunnen lopen.
Langzamerhand is het de bedoeling dat Ethereum overstapt van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol met Ethereum 2.0. In een PoS-netwerk worden transacties niet meer geverifieerd door miners, maar door zogeheten validators. Mining zal dan niet meer nodig zijn. Alhoewel de blockchain, of beacon chain, van ETH 2.0 onlangs al lanceerde, zal de volledige overstap nog wel even duren.
Ondanks het nieuwe record is er momenteel een groot tekort aan mining-apparatuur. Veel van de populaire apparaten, zoals de nieuwe RTX 3080 en 3090 videokaarten van Nvidia, zijn slecht verkrijgbaar en overal uitverkocht. Daarnaast meldt The Block dat ook de omzet van bitcoin (BTC) miners een nieuw record heeft bereikt in januari. Dat is natuurlijk geen verassing aangezien ook de bitcoin koers in januari zijn ATH doorbrak.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie