Timo Bult Timo Bult
23/06/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2021 09:55

Ethereum (ETH) mogelijke thuisbasis voor Israëlische centrale bank digitale valuta

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) mogelijke thuisbasis voor Israëlische centrale bank digitale valuta

Foto: leksiv/Shutterstock

Er zijn weer wat positieve signalen te horen voor het Ethereum (ETH) netwerk. Israël zou namelijk een central bank-issued digital currency (CBDC) aan het testen zijn op het netwerk. Dat blijkt uit berichtgeving van het Israëlische financiële dagblad Globes.

Bloomberg meldt in een kort artikel het volgende:

“De Bank of Israel heeft Ethereum-technologie ingezet voor een interne proefrun van de digitale shekel, meldde het Israëlische financiële dagblad Globes zonder te zeggen waar het de informatie vandaan haalde.”

Vooralsnog heeft de woordvoerder van de centrale bank van Israël geen reactie gegeven op de geruchten. Het zou een interessante stap zijn aangezien steeds meer overheden CBDC’s onderzoeken maar hier vaak voor een private blockchain inzetten in plaats van een publiek netwerk zoals Ethereum.

Een private netwerk bestaat uit nodes die zijn goedgekeurd door een centrale partij zoals een centrale bank. Dergelijke blockchains verschillen met blockchains als die van Bitcoin (BTC) en Ethereum omdat iedereen met een computer en internetverbinding een node kan worden in deze netwerken.

Hoe de proef van Israël er precies uitziet is vooralsnog onduidelijk. Daarover zal later waarschijnlijk meer informatie verschijnen. Desalniettemin is het een interessant en positief signaal dat Ethereum ingezet lijkt te worden door een centrale bank.

De lancering van onderzoeken naar CBDC’s door bijvoorbeeld China en Europa lijkt een reactie te zijn op de opkomende crypto-markt. Overheden beginnen zich zorgen te maken dat deze cryptocurrencies een bedreiging kunnen vormen. Daarnaast bieden CBDC’s verschillende instrumenten voor meer effectieve en directere economische maatregelen.

Enkele dagen geleden maakten twee Chinese banken bekend dat zij 3.000 geldautomaten hebben geplaatst waar burgers hun digitale yuan kunnen krijgen. In China bevindt het CBDC-project zich dus al in een vergevorderd stadium.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie