Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) top 10 dApps bereiken record van 1 miljoen actieve gebruikers...

Ethereum (ETH) top 10 dApps bereiken record van 1 miljoen actieve gebruikers in de afgelopen maand

- Advertentie -

De top 10 populairste gedecentraliseerde applicaties (dApps) op Ethereum zagen de afgelopen 30 dagen een recordaantal aan actieve gebruikers van meer dan een miljoen. Dat meldt DappRadar op 17 november:

In de afgelopen 30 dagen bedroeg het totaal aantal dagelijkse actieve wallets in deze top 10 dApps 1.017.760. Deze apps zagen meer dan $21 miljard aan transactiesvolume in de afgelopen 30 dagen.

Het analysebedrijf voegt eraan toe dat meer dan 94% van de gebruikers in de categorie “DeFi en exchange” vallen. Dat verwijst naar de decentralized finance (DeFi) markt en de cryptocurrency-exchanges, of beurzen. Verder meldt het bedrijf dat de top 6 in deze categorie vallen.

De top 3 hiervan zijn Crypto.com’s DeFi swap met 510 duizend gebruikers, Uniswap met 277 duizend gebruikers en Compound met 144 duizend. Samen is dat ongeveer 930 duizend gebruikers over deze drie apps verspreid. De overige 7 apps uit deze top 10 hebben elk minder dan 30 duizend actieve gebruikers.

De vier apps die niet onder de ‘DeFi en exchange’ categorie vallen zijn Rarible, een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s), Axie Infinity, een NFT-computerspel, en Forsage en HEX, die onder de ‘high risk’ categorie vallen. DappRadar raadt aan hier weg te blijven, dApps uit deze categorie bestaan meestal niet langer dan 3 maanden.

Men moet bij dit verhaal er rekening mee houden dat het daadwerkelijke aantal actieve gebruikers wellicht een stuk lager ligt. Dat komt door het feit dat sommige gebruikers wellicht meerdere van deze dApps gebruiken en vervolgens meerdere malen worden meegeteld. Ook is het mogelijk dat sommige gebruikers verschillende wallets hiervoor gebruiken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de toename alsnog indrukwekkend is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.876,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.601,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.624,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.644,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.694,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...