Kevin Schijven Kevin Schijven
18/11/2020 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2020 14:33

Ethereum (ETH) top 10 dApps bereiken record van 1 miljoen actieve gebruikers in de afgelopen maand

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) top 10 dApps bereiken record van 1 miljoen actieve gebruikers in de afgelopen maand

Foto: leksiv/Shutterstock

De top 10 populairste gedecentraliseerde applicaties (dApps) op Ethereum zagen de afgelopen 30 dagen een recordaantal aan actieve gebruikers van meer dan een miljoen. Dat meldt DappRadar op 17 november:
https://twitter.com/DappRadar/status/1328729612969517058
In de afgelopen 30 dagen bedroeg het totaal aantal dagelijkse actieve wallets in deze top 10 dApps 1.017.760. Deze apps zagen meer dan $21 miljard aan transactiesvolume in de afgelopen 30 dagen.
Het analysebedrijf voegt eraan toe dat meer dan 94% van de gebruikers in de categorie “DeFi en exchange” vallen. Dat verwijst naar de decentralized finance (DeFi) markt en de cryptocurrency-exchanges, of beurzen. Verder meldt het bedrijf dat de top 6 in deze categorie vallen.
De top 3 hiervan zijn Crypto.com’s DeFi swap met 510 duizend gebruikers, Uniswap met 277 duizend gebruikers en Compound met 144 duizend. Samen is dat ongeveer 930 duizend gebruikers over deze drie apps verspreid. De overige 7 apps uit deze top 10 hebben elk minder dan 30 duizend actieve gebruikers.
De vier apps die niet onder de ‘DeFi en exchange’ categorie vallen zijn Rarible, een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s), Axie Infinity, een NFT-computerspel, en Forsage en HEX, die onder de ‘high risk’ categorie vallen. DappRadar raadt aan hier weg te blijven, dApps uit deze categorie bestaan meestal niet langer dan 3 maanden.
Men moet bij dit verhaal er rekening mee houden dat het daadwerkelijke aantal actieve gebruikers wellicht een stuk lager ligt. Dat komt door het feit dat sommige gebruikers wellicht meerdere van deze dApps gebruiken en vervolgens meerdere malen worden meegeteld. Ook is het mogelijk dat sommige gebruikers verschillende wallets hiervoor gebruiken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de toename alsnog indrukwekkend is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie