Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) trotseert de $200, deze bullish ontwikkelingen zouden kunnen helpen

De ethereum (ETH) koers bevindt zich op dit moment op een belangrijk punt. Het is op het moment van schrijven namelijk bezig om de $200 te breken, een belangrijk prijsniveau voor de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie. Een aantal ontwikkelingen omtrent Ethereum zouden de koers net dat zetje kunnen gaan geven om door die $200 te kunnen breken.

Visa krijgt patent, noemt Ethereum

Een van die bullish ontwikkelingen is het patent dat Visa onlangs ontving van het Amerikaanse US Patent & Trademark Office. Visa beschrijft in het patent het idee om fiat-valuta zoals de dollar en euro te digitaliseren met behulp van blockchain-technologie. Opvallend is dat de betalingsverwerker Ethereum noemt als mogelijk netwerk waarop de fiat-valuta gebaseerd zou kunnen worden:

… digitale fiat-valuta kan worden geïmplementeerd met behulp van Ethereum, zoals geïllustreerd in FIG. 9A-9D. In FIG. 9A wordt rekeninginformatie 900 opgesteld voor de entiteiten in het systeem. Ethereum-accounts worden aangemaakt voor het transactieverwerkingsnetwerk, de centrale entiteit en voor gebruikers zoals Alice en Bob. Het Ethereum-account van elke entiteit wordt gedefinieerd door een openbaar adres …

- Advertentie -

Mocht Visa inderdaad gebruik gaan maken van Ethereum dan zou dit natuurlijk groot nieuws zijn. Visa is een van de grootste betalingsverwerkers ter wereld en zou dus de adoptie van Ethereum in een stroomversnelling kunnen brengen. De vraag is echter of het huidige netwerk zoiets aan zou kunnen.

ETH 2.0 komt eraan

Het huidige netwerk draait namelijk op een proof-of-work (PoW) protocol. Dit houdt in dat miners data versleutelen en informatie aan de blockchain toevoegen. Dit protocol is veilig, maar lastig schaalbaar. De Ethereum-community is daarom al lange tijd bezig met ETH 2.0, de nieuwe versie van het netwerk.

Dit netwerk zal draaien op een proof-of-stake (PoS) protocol, waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van van miners. Validators zullen transacties goedkeuren wat het netwerk een stuk efficiënter maakt. Daarnaast zal Ethereum ook een stuk schaalbaarder worden.

Wanneer ETH 2.0 uiteindelijk gelanceerd zal worden is onduidelijk. Onlangs stelde de Ethereum-oprichter Vitalik Buterin nog dat ETH 2.0 op koers ligt en dat de eerste alpha launch al voor 30 juli gelanceerd zou kunnen gaan worden.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.992,62 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.992,62 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...