Timo Bult Timo Bult
16/05/2020 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2020 17:30

Ethereum (ETH) trotseert de $200, deze bullish ontwikkelingen zouden kunnen helpen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) trotseert de $200, deze bullish ontwikkelingen zouden kunnen helpen

Foto: leksiv/Shutterstock

De ethereum (ETH) koers bevindt zich op dit moment op een belangrijk punt. Het is op het moment van schrijven namelijk bezig om de $200 te breken, een belangrijk prijsniveau voor de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie. Een aantal ontwikkelingen omtrent Ethereum zouden de koers net dat zetje kunnen gaan geven om door die $200 te kunnen breken.

Visa krijgt patent, noemt Ethereum

Een van die bullish ontwikkelingen is het patent dat Visa onlangs ontving van het Amerikaanse US Patent & Trademark Office. Visa beschrijft in het patent het idee om fiat-valuta zoals de dollar en euro te digitaliseren met behulp van blockchain-technologie. Opvallend is dat de betalingsverwerker Ethereum noemt als mogelijk netwerk waarop de fiat-valuta gebaseerd zou kunnen worden:

… digitale fiat-valuta kan worden geïmplementeerd met behulp van Ethereum, zoals geïllustreerd in FIG. 9A-9D. In FIG. 9A wordt rekeninginformatie 900 opgesteld voor de entiteiten in het systeem. Ethereum-accounts worden aangemaakt voor het transactieverwerkingsnetwerk, de centrale entiteit en voor gebruikers zoals Alice en Bob. Het Ethereum-account van elke entiteit wordt gedefinieerd door een openbaar adres …

Mocht Visa inderdaad gebruik gaan maken van Ethereum dan zou dit natuurlijk groot nieuws zijn. Visa is een van de grootste betalingsverwerkers ter wereld en zou dus de adoptie van Ethereum in een stroomversnelling kunnen brengen. De vraag is echter of het huidige netwerk zoiets aan zou kunnen.

ETH 2.0 komt eraan

Het huidige netwerk draait namelijk op een proof-of-work (PoW) protocol. Dit houdt in dat miners data versleutelen en informatie aan de blockchain toevoegen. Dit protocol is veilig, maar lastig schaalbaar. De Ethereum-community is daarom al lange tijd bezig met ETH 2.0, de nieuwe versie van het netwerk.
Dit netwerk zal draaien op een proof-of-stake (PoS) protocol, waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van van miners. Validators zullen transacties goedkeuren wat het netwerk een stuk efficiënter maakt. Daarnaast zal Ethereum ook een stuk schaalbaarder worden.
Wanneer ETH 2.0 uiteindelijk gelanceerd zal worden is onduidelijk. Onlangs stelde de Ethereum-oprichter Vitalik Buterin nog dat ETH 2.0 op koers ligt en dat de eerste alpha launch al voor 30 juli gelanceerd zou kunnen gaan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie