Ethereum ‘layer 2’ Polygon ziet aantal dApps met 400% stijgen in 2022

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Polygon analyse: MATIC koers kan na dit niveau weer hard stijgen

Foto: MeiU/Shutterstock

Polygon (MATIC), een populaire layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum (ETH), heeft al een zeer sterk jaar achter de rug. Er zijn nu meer dan 37.000 gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het Polygon platform, een stijging van meer dan 400% in 2022. Dat kondigt de CEO van Polygon op 11 augustus aan:

Samenwerking Alchemy zorgt voor stijging

De data is afkomstig van Alchemy, die sinds 2021 samenwerkt met Polygon. De samenwerking tussen beide was een grote katalysator voor de adoptie van dApps op Polygon, meldt het rapport, omdat het daardoor gemakkelijker werd voor ontwikkelaars om te bouwen op Polygon.

Het totaal aantal dApps op Polygon lag in november pas rond de 500. Dat is dus een groei van zelfs 7.300% in 9 maanden. Houd er echter rekening mee dat het een opsomming is van alle dApps die ooit gelanceerd zijn op Polygon, en niet alleen op het mainnet, maar ook op het testnet.

De adoptie van Polygon op Alchemy leidde tot een toename van nieuwe decentralized finance (DeFi) apps en non-fungible tokens (NFT). Polygon heeft tot heden meer dan 1,6 miljard transacties verwerkt van meer dan 142 miljoen unieke gebruikersadressen en meer dan $5 miljard aan vastgezette activa.

“Veel projecten kiezen er steeds vaker voor om uitsluitend op Polygon te bouwen. Uit gegevens van Alchemy blijkt dat 74% van de projecten exclusief op Polygon is geïntegreerd.”

Aldus het rapport, dat aangeeft dat slechts 26% van de projecten nog op Ethereum alsmede Polygon worden gebouwd. Daarnaast meldt Polygon CEO Ryan Wyatt dat het aantal maandelijkse actieve ontwikkelingsteams naar 11.800 gegroeid is, een stijging van bijna 50% ten opzichte van maart.

Grote ontwikkelingen zorgen voor stijgende prijs

Andere grote drijfveren dit jaar voor Polygon waren mogelijk de samenwerking met Disney, de lancering van tether (USDT), de invoering van EIP-1559, en de crash van Terra (LUNA).

Polygons native crypto MATIC bereikte nog eind vorig jaar een all-time high (ATH) van $2,92, maar is sindsdien met de rest van de markt hard gedaald. MATIC is sinds het dieptepunt van $0,347 op 19 juni alweer met 370% gestegen naar de huidige prijs van $0,935. Toch staat MATIC daarmee alsnog 68% onder zijn ATH.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie