Ethereum oprichter: Metaverse komt, maar Facebook is te vroeg

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum oprichter: Metaverse komt, maar Facebook is te vroeg

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Meta, de sociale mediagigant die voorheen ‘gewoon’ Facebook heette, ziet wel brood in de metaverse. Het heeft zelfs zijn eigen naam veranderd om dat duidelijk te maken. Ethereum (ETH)-oprichter Vitalik Buterin denkt dat Mark Zuckerbergs bedrijf het verkeerd aanpakt.

Nog weinig richting in de metaverse

Dat verklaart Buterin op Twitter. ‘De “metaverse gaat gebeuren, maar ik denk niet dat de bestaande pogingen van grote bedrijven om bewust een metaverse te maken [nut hebben],” schrijft de bekende ontwikkelaar. “Mijn kritiek is diepzinniger dan ‘metaverse Wikipedia zal metaverse Encyclopedia Britannica verslaan’. We weten nog niet goed wat de definitie van ‘de metaverse’ is, dus het is nog te vroeg om te weten wat mensen echt willen. Dus alles wat Facebook (lees: Meta) doet schiet naast het doel,” voegt hij hieraan toe.

Het is volgens hem dus niet te voorkomen dat veel bedrijven hard zullen falen in hun ontwikkeling van zo’n futuristisch platform. Als je niet weet waar je moet zoeken, dan is het moeilijk om in de juiste richting te sturen.

Maar dat geldt niet alleen voor grote bedrijven. Er zijn ook projecten met cryptocurrencies die in de metaverse actief zijn. Het ligt natuurlijk voor de hand dat de problemen waar Meta mee kampt in meer of mindere mate ook zullen gelden voor de decentrale alternatieven.

Kritiek op Meta

Meta krijgt al sinds het werkt aan de metaverse grote ladingen kritiek te verduren. Het wordt regelmatig beschuldigd van het ontwikkelen van een dystopische digitale wereld waar je gebruikersdata wordt verkocht aan de hoogste bieder.

Tegelijkertijd koopt het concurrenten op. De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft vorige week Meta aangeklaagd omdat het probeerde om zo’n concurrent op te kopen. Eigenlijk had Meta al een app die concurreerde met het metaverse-bedrijf dat Meta wilde kopen. Wat het doel van de aankoop precies is weten we nog niet.

Vorige maand werd bekend dat Facebook meer ideeën heeft dan alleen een metaverse maken. Facebook krijgt namelijk ondersteuning voor NFT’s.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie