Wessel Kersting Wessel Kersting
01/07/2022 16:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2022 16:38

Facebook gaat non-fungible token functionaliteiten krijgen

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/rafapress

Facebook zal in de toekomst ook non-fungbile tokens (NFT) ondersteunen op het platform door middel van een apart “digital collectibles” tabblad, ofwel een speciale pagina voor digitale collecties, op de timeline van de artiesten. Op deze manier kunnen de artiesten en ontwerpers van NFT’s hun werk tonen.

Dat Facebook met NFT’s komt is echter geen verrassing aangezien Meta, het moederbedrijf van Facebook, in mei al had aangekondigd dat ze zouden gaan testen met NFT’s op Instagram en dat Facebook snel zou volgen, aldus CEO Mark Zuckerberg.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Niet alleen Facebook krijgt NFT functionaliteiten

Ook andere apps die onder de Meta paraplu vallen, zoals WhatsApp en Facebook Messenger, krijgen uiteindelijk NFT functionaliteiten voegde Zuckerberg hier aan toe.

Navdeep Singh, technical program manager bij Meta, liet in een screenshot op Twitter donderdag zien hoe deze pagina er dan uit zou komen te zien.

De woordvoerder van Meta heeft TechCrunch verteld dat de lancering van NFT’s op Facebook in verschillende fases zal gaan. De eerste fase zal slechts bestaan uit artiesten uit de Verenigde Staten.

Mocht dat allemaal naar behoren werken zal het steeds verder uitgebreid worden. Uiteindelijk zullen ontwerpers van NFT’s zelfs een post kunnen maken op zowel Facebook als Instagram. Instagram experimenteert momenteel ook met NFT’s op hun Spark AR augmented reality platform.

Advertentie

Instagram gaat naar de volgende NFT fase

Instragram heeft ook hun NFT experiment uitgebreid van enkel de Verenigde Staten naar een internationaal publiek. Bij dit probeersel kunnen NFT’s van de Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC) blockchains getoond worden. Het plan is ook om de Solana (SOL) en Flow blockchains hieraan toe te voegen.

Facebook heeft, zoals we ondertussen weten, de naam veranderd in Meta in oktober 2021. Dit hebben zij gedaan omdat ze meer in de Web3 sector wilde doen. Echter waren niet alle projecten van Meta een succes. Het lijkt er nu wel op dat Meta hard wil inzetten op de NFT hype.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie
Advertentie