Wessel Kersting Wessel Kersting
01/07/2022 16:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2022 16:38

Facebook gaat non-fungible token functionaliteiten krijgen

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/rafapress

Facebook zal in de toekomst ook non-fungbile tokens (NFT) ondersteunen op het platform door middel van een apart “digital collectibles” tabblad, ofwel een speciale pagina voor digitale collecties, op de timeline van de artiesten. Op deze manier kunnen de artiesten en ontwerpers van NFT’s hun werk tonen.

Dat Facebook met NFT’s komt is echter geen verrassing aangezien Meta, het moederbedrijf van Facebook, in mei al had aangekondigd dat ze zouden gaan testen met NFT’s op Instagram en dat Facebook snel zou volgen, aldus CEO Mark Zuckerberg.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Niet alleen Facebook krijgt NFT functionaliteiten

Ook andere apps die onder de Meta paraplu vallen, zoals WhatsApp en Facebook Messenger, krijgen uiteindelijk NFT functionaliteiten voegde Zuckerberg hier aan toe.

Navdeep Singh, technical program manager bij Meta, liet in een screenshot op Twitter donderdag zien hoe deze pagina er dan uit zou komen te zien.

De woordvoerder van Meta heeft TechCrunch verteld dat de lancering van NFT’s op Facebook in verschillende fases zal gaan. De eerste fase zal slechts bestaan uit artiesten uit de Verenigde Staten.

Mocht dat allemaal naar behoren werken zal het steeds verder uitgebreid worden. Uiteindelijk zullen ontwerpers van NFT’s zelfs een post kunnen maken op zowel Facebook als Instagram. Instagram experimenteert momenteel ook met NFT’s op hun Spark AR augmented reality platform.

Advertentie

Instagram gaat naar de volgende NFT fase

Instragram heeft ook hun NFT experiment uitgebreid van enkel de Verenigde Staten naar een internationaal publiek. Bij dit probeersel kunnen NFT’s van de Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC) blockchains getoond worden. Het plan is ook om de Solana (SOL) en Flow blockchains hieraan toe te voegen.

Facebook heeft, zoals we ondertussen weten, de naam veranderd in Meta in oktober 2021. Dit hebben zij gedaan omdat ze meer in de Web3 sector wilde doen. Echter waren niet alle projecten van Meta een succes. Het lijkt er nu wel op dat Meta hard wil inzetten op de NFT hype.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie