Rico Engelbarts
03/09/2018 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2018 15:45

Ethereum stelt vermindering block rewards uit met een jaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: leksiv/Shutterstock

De core developers van Ethereum (ETH) hebben tijdens een conference call op 31 augustus besloten om de “Difficulty Bomb” voor een jaar uit te stellen, door ermee akkoord te gaan dat de code voor een dergelijke wijziging wordt opgenomen in de aankomende hard fork, die Constantinople genoemd wordt.
Een van de belangrijkste doelstellingen van de Ethereum Foundation is de goedkeuring van een nieuw consensus algoritme, Proof-of-Stake (PoS). Om dat algoritme te implementeren kwamen de ontwikkelaars met de “Difficulty Bomb” als oplossing; een toenemende moeilijkheidsgraad van de puzzels in het mining-algoritme, dat gebruikt wordt om miners te belonen met ETH op haar blockchain. Constantinople is ontworpen om de efficiëntie te verhogen en de transactiekosten te verlagen. Tevens moet het de overgang van een Proof-of-Work (PoW) consensus algoritme naar een PoS te vergemakkelijken.
Tijdens de conference call kwamen de ontwikkelaars van Ethereum overeen om de EIP-1234 te implementeren; een scenario waarbij de de beloning voor het minen van één block teruggebracht wordt van 3 ETH naar 2 ETH, zo valt te lezen in een post op GitHub. Dit wordt echter wel uitgesteld tot over 12 maanden. In de post staat het volgende:

De gemiddelde block-tijden nemen toe als gevolg van de Difficulty Bomb (ook wel bekend als de “ice age”) die langzaam op gang komt. Deze EIP stelt voor om de Difficulty Bomb voor ongeveer 12 maanden uit te stellen en de block rewards te verminderen tijdens de Constantinople-fork, het tweede deel van de Metropolis-fork.

Op het moment van schrijven handelt ETH rond de $287, een daling van iets minder dan 3% in de afgelopen 24 uur. De Ethereum-markt reageerde amper op het nieuws dat de Chicago Board Options Exchange (CBEO) van plan is om aan het eind van dit jaar ETH-futures te lanceren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie