Kevin Schijven Kevin Schijven
16/07/2022 10:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2022 10:51

Ethereum, XRP en meeste crypto dalen iets, maar deze koers stijgt fors

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Koersvoorspelling XRP: Koers kan stijgen door Ethereum apps op Ripple

Foto: Crypto360/Shutterstock

Waar de meeste cryptocurrencies gisteren nog groen kleurden, zien we de meeste koersen vandaag iets corrigeren en rood kleuren. Bitcoin (BTC) zakt ietsjes en dat zien we ook terug bij de meeste altcoins vandaag. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt met 1,5% naar $965 miljard.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum daalt met 1,5%

Ethereum (ETH) kwam gisterenavond net ietsjes boven $1.265 uit, waar de koers na de vorige twee schommelingen ook piekte. Vervolgens begon de ether koers weer flink te dalen, maar vond in eerste instantie nog support rond $1.220. Daar zakte ETH vanochtend echter ook doorheen, maar houdt vooralsnog vast aan de $1.200. Daarmee staat ETH vandaag 1,5% in de min.

Advertentie

XRP, ADA, BNB, MATIC houden ’t sterkst stand

Ripple (XRP) dipte juist gisterenavond, maar herstelde vervolgens en komt nu weer uit op $0,34, dezelfde prijs als 24 uur geleden. Cardano (ADA) maakte gisteren nog wel een piek naar $0,45, maar zakt terug naar $0,44 waarmee de koers 1% in de min staat ten opzichte van 24 uur geleden. Ook binance coin (BNB) staat 1% in de min en komt nu op $236 uit. Polygon (MATIC) piekte gister op $0,73, maar staat vandaag ook 1% in de min en komt op $0,69 uit.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

TRX, DOGE, SHIB in de min

Tron (TRX) maakte vanochtend nog een duik en staat daarmee 1,5% in de min op een prijs van $0,066. Dogecoin (DOGE) staat al 2,3% in de min en zakt vanochtend naar $0,062. Shiba inu (SHIB) daalt met 2,5% naar $0,0000106.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SOL, DOT, AVAX dalen harder

Solana (SOL) piekte net onder $39 gisterenavond, maar zakt vanochtend helemaal naar $36,7 waarmee koers 3,5% in de min staat vandaag. Polkadot (DOT) daalt zelfs met 4,1% naar $6,6. Avalanche (AVAX) verloor 4,4% van zijn waarde in de afgelopen 24 uur, maar lijkt wellicht nu support rond $19 te vinden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers vandaag

Near (NEAR), filecoin (FIL), loopring (LRC), dash (DASH), helium (HNT), bitdao (BIT) en fantom (FTM) staan ook rond de 4% in de min vandaag. Voor stepn (GMT), apecoin (APE) en internet computer (ICP) is dat al 5%. Quant (QNT) en curve (CRV) dalen met zo’n 6% en evmos (EVMOS) en thorchain (RUNE) met 7%.

Toch zijn er enkele uitzonderingen vandaag in de top 100. Zo staan privacy coins monero (XMR) en zcaash (ZEC) 3% in de plus en serum (SRM) 5,5%. Lido (LDO) is vandaag de grote winnaar op de crypto-markt en stijgt met 13% naar $1,07.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie