Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Facebook cryptocurrency zal bitcoin (BTC) mogelijk nog meer doen stijgen

Bitcoin (BTC) doet het de afgelopen dagen bijzonder goed. De oorzaak is niet helemaal duidelijk, maar analisten denken dat het iets te maken kan hebben met de onthulling van Facebooks eigen cryptocurrency. De onthulling op 18 juni zou de koers nog verder omhoog kunnen gaan drukken, aldus verschillende analisten.

Facebook werkt al langere tijd aan zijn eigen cryptocurrency. GlobalCoin of Libra, de naam is nog niet bekend, zal gebruikers van Facebooks ecosysteem het mogelijk maken om gemakkelijk geld naar elkaar te versturen. Gezien het grote aantal gebruikers van WhatsApp, Messenger en Instagram zal deze crypto de adoptie ervan flink kunnen versnellen.

- Advertentie -

Spencer Bogart, partner van de crypto-durfkapitalis Blockchain Capital, legt in een aantal tweets uit waarom hij denkt dat dit bullish uit kan pakken voor bitcoin:

Facebook pusht voor digitale asset-acceptatie en de creatie van een circulaire economie is geweldig omdat het dat wrijvingspunt oplost. Zodra mensen digitale activa bezitten/verdienen, is het een relatief kleine stap om van bijvoorbeeld USDC naar BTC te gaan.

Ten tweede, het veroorzaakt de uitbreiding van infrastructuur om digitale activa (custody, wallets, compliance, enz.) bij grote financiële instellingen en betalingsproviders die tot nu toe een afwachtende houding hebben aangenomen.

Ook de CEO van Circle, Jeremy Allaire, is bullish vanwege het nieuws rondom Facebook. Hij verwacht dat bitcoin door het nieuws verder kan gaan stijgen. Zo denkt hij dat BTC tegen 21 juni meer dan $10.000 waard is:

Facebook maakt waarschijnlijk op 18 juni meer bekend over de cryptocurrency. Wat tot nu toe bekend is, is dat het om een stable coin gaat waarvan de waarde aan “een mandje van fiat-valuta” verbonden is. Hiermee zou volatiliteit worden tegengegaan waardoor de crypto veilig overal ter wereld gebruikt zou kunnen worden. Meer dan 12 bedrijven waaronder Uber, Visa en Mastercard hebben al toegezegd dat zij validators willen worden binnen het netwerk. Zij moeten hiervoor naar verwachting $10 miljoen neerleggen.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.422,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.395,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.456,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.468,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.477,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.395,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.422,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.456,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.468,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.477,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...