Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws FBI start onderzoek naar Bitconnect-schandaal en wil met slachtoffers spreken

FBI start onderzoek naar Bitconnect-schandaal en wil met slachtoffers spreken

Een jaar na de ineenstorting van Bitconnect begint de FBI dan toch eindelijk een onderzoek. Het Federal Bureau of Investigation schrijft op zijn website dat het graag met met slachtoffers van het schandaal in contact komt.

Bitconnect (BCC) werd in 2016 gelanceerd middels een Initial Coin Offering (ICO). Het project zou voor een deel een open source cryptocurrency zijn, en voor een deel een investeringsplan met hoog rendement zijn. Door de marketingstrategie, met verschillende ‘levels’, begon het echter steeds meer op een piramidespel te lijken.

- Advertentie -

Er werden beloftes aan investeerders gedaan dat ze tot wel 40% rendement konden behalen als ze in Bitconnect zouden investeren. Door de enorme hype die er in 2017 rondom crypto bestond is het niet gek dat veel investeerders erin besloten te investeren. Uiteindelijk werd er voor zo’n $2,5 miljard in het project geïnvesteerd waarmee de crypto zelfs in de top 20 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie terechtkwam.

In januari 2018 werd de handel in de crypto echter gestaakt en werd de website uit de lucht gehaald. Hierdoor kelderde de crypto vrijwel tot nul. Eén BCC is op dit moment $0,678 waard, terwijl dat begin januari 2018 nog zo’n $430 was.

Het afgelopen jaar kreeg het project met heel wat civiele rechtszaken te maken en werden er officiële waarschuwing uitgegeven door de autoriteiten waarin wordt afgeraden deel te nemen aan het project, wat een van de redenen was dat de handel gestaakt werd. Nu ook de FBI onderzoek gaat doen lijkt het voor de oprichters dan toch echt game over.

Bitconnect was grotendeels afhankelijk van influencers op sociale media. Het is op dit moment onduidelijk of ook zij de klos zijn. De FBI stelt slachtoffers echter wel de vraag “hoe heb je over het project gehoord?”, waardoor het er dus op lijkt dat het agentschap ook onderzoek doet naar dergelijke influencers. Andere vragen die de FBI stelt zijn “Hoeveel heb je in het project geïnvesteerd?” en wordt er gevraagd naar de Bitcconect-accountgegevens van slachtoffers.

Ondanks het ontzettend slechte imago en de gekelderde koers is het project nog niet helemaal dood. Het lijkt er op dit moment op dat een groep slachtoffers de crypto nieuw leven in probeert te blazen om de schade nog enigszins te beperken. Eergisteren nog tweette het account “Bitconnect_Coin” een bericht waarin het Bitconnect aanprijst als een soort Bitcoin:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.238,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.300,98 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.304,75 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.308,75 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.345,76 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...