Kevin Schijven Kevin Schijven
05/09/2019 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2019 18:30

Gaat de NSA een “kwantumresistente” cryptocurrency ontwikkelen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Gaat de NSA een “kwantumresistente” cryptocurrency ontwikkelen?

De Amerikaanse National Security Agency (NSA) is naar verluidt een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen. Dat blijkt uit een tweet van Bloomberg journalist William Turton op 4 september die de jaarlijkse cybersecurity-conferentie in Washington D.C. bezocht.
https://twitter.com/WilliamTurton/status/1169353054774317064

Anne Neuberger, directeur van het nieuwe Cybersecurity directoraat van de NSA, zegt dat het bureau opnieuw hardware- en softwarestandaarden zal voorstellen. Ook werkt het bureau aan een kwantumresistente crypto.

Alsdus Turton. Verdere details zijn echter nog onbekend over het project. In de (nog verre) toekomst hebben kwantumcomputers de potentie om blockchain-technologie onderuit te halen.
Kwantumcomputers zouden namelijk zo snel en krachtig kunnen zijn dat zij door de onderliggende cryptografische versleutelde data heen zouden kunnen breken. De NSA zou dus een cryptocurrency aan het ontwikkelen zijn die hier resistent tegen is. Hoe ze dat gaan doen is nog onduidelijk.
Met het woord “crypto” moet men echter rekening houden dat het kan zijn dat hier cryptografische-technologie bedoelt wordt en niet per se een nieuwe cryptocurrency.
De Amerikaanse politieke krant The Hill meldt dat Anne Neuberger verder voornamelijk over ransomware sprak:

Ransomware is heel interessant, 4.000 aanvallen per dag gedurende de laatste jaren. Dat is zeker iets dat voor de verkiezingen van groot belang zou zijn.

Ransomware is een type software dat gebruikt wordt om computers zogenaamd te gijzelen door toegang te blokkeren en pas weer op te heffen als een som geld betaald is. Neuberger meldt dat geopolitieke tegenstanders van de Verenigde Staten als Noord-Korea, Iran, Rusland en China hier massaal gebruik van maken.
Heb je het al gehoord?! Crypto Insiders gaat een nieuwe dienst lanceren. Meer lezen en kans maken op een ticket voor de bètaversie? Klik hier!
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie