Roy van Krieken Roy van Krieken
12/04/2024 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2024 12:00

Game-ontwikkelaar Ubisoft laat nieuw cryptospel zien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enorm gamingbedrijf onthult nieuw blockchain spel

Foto: Tada Images/Shutterstock

Ubisoft, een van de grootste game-ontwikkelaars ter wereld, heeft tijdens de Paris Blockchain Week grote stappen gezet richting de crypto-gamingindustrie. Het bedrijf onthulde de eerste trailer van ‘Champion Tactics: Grimoria Chronicles’, een tactisch rollenspel dat tegen eind 2024 gelanceerd zal worden. Dit spel belooft volgens Ubisoft een revolutionaire ervaring binnen de gamingsector door de integratie van blockchain-technologie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-gaming groeit als kool

Het Champion Tactics spel biedt volgens de trailer een unieke mix van speler-tegen-speler gevechten en roleplay-elementen, waarbij spelers hun eigen teams kunnen samenstellen uit op crypto-gebaseerde figuurtjes met diverse vaardigheden. Nicolas Pouard, vicepresident van Ubisoft’s Strategic Innovation Lab, benadrukte de geleidelijke aanpak van het bedrijf in het ontwikkelen van hun eerste blockchain-spel. Volgens Pouard wil Ubisoft met Champion Tactics een kwalitatief hoogstaand blockchain-spel bieden dat spelers werkelijke eigendomsrechten geeft, zonder dat financiële motivaties de overhand hebben.

De onthulling van het spel was niet het enige nieuws dat Ubisoft deelde tijdens het evenement. In samenwerking met Oasys, een blockchain-protocol speciaal voor gaming, gaf Ubisoft bezoekers een exclusief voorproefje van het spel. Daarnaast kondigden ze een nieuwe whitelist aan die spelers in staat stelt om alvast figuren te creëren voor hun teams in het spel.

Advertentie

De toekomst van blockchain-gaming

De stap van Ubisoft naar blockchain-gaming kan een significante impact hebben op hoe digitale eigendomsrechten binnen de industrie worden gezien en gebruikt. Met Champion Tactics Grimoria positioneert Ubisoft zich als een voorloper in een evoluerend veld dat de traditionele grenzen van gaming uitdaagt.

Al langer wordt verwacht dat crypto-gaming een markt is waar enorm veel groeipotentie in zit, maar van deze groei is nog niet echt sprake geweest. De traditionele gaming sector staat feitelijk nog compleet los van de crypto-industrie.

Gaming leent zich in de basis wel erg goed voor de integratie met crypto, maar tot op heden zijn echte crypto-spellen die door grote en bekende namen zoals Ubisoft zijn ontwikkeld nog niet op de markt verschenen. Wellicht dat Ubisoft hier nu het voortouw in gaat nemen, met mogelijk een enorme impact op de hele industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie