Erik Juffermans Erik Juffermans
02/10/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2023 05:00

Gelekte berichten tonen Terra (LUNA) oprichters’ duistere plannen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra krijgt miljardenboete na LUNA crash: een van de hoogste ooit

Foto: TY Lim / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft berichten gelekt tussen Do Kwon, oprichter van Terra (LUNA), en medeoprichter Daniel Shin. De berichten zijn van 2019, en belichten nogmaals de malafide praktijken die zich achter de schermen bij Terra afspeelden. Vorig jaar implodeerde het Terra ecosysteem en miljarden verdampten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De plannen van de Terra (LUNA) oprichters

Shin is ook de oprichter van Chai, een betalingsdienst. In de berichten hebben de twee het over het genereren van neppe Chai transacties op de Terra blockchain om op deze wijze fees te innen die ze zelf kunnen gebruiken. Do Kwon zei destijds het volgende:

“Ik kan gewoon neppe transacties maken die er echt uitzien. Deze genereren fees. We laten dit langzaam teruglopen wanneer Chai gaat groeien.”

Aldus Do Kwon. Shin was niet meteen overtuigd en uitte zijn zorgen. “Wat als mensen erachter komen dat het nep is,” vroeg hij. 

“Respect voor degene die kunnen bewijzen dat het nep is. Want ik ga m’n best doen om ervoor te zorgen dat het niet te onderscheiden is. Ik zal niks zeggen als jij niks zegt.”

Aldus het antwoord van Do Kwon. Uiteindelijk ging Shin overstag en het duo besloot Do Kwon’s plan eerst op een kleinere schaal te gaan testen. Datzelfde jaar gingen Terra en Chai een samenwerking aan. Met deze samenwerking kon Chai transacties verwerken met behulp van de Terra blockchain.

De SEC meent dat investeerders miljoen dollars aan Terra (LUNA) tokens kochten in de veronderstelling dat de Chai transacties daadwerkelijk op de Terra blockchain werden verwerkt. Deze transacties waren hoogstwaarschijnlijk allemaal nep. Hoewel de samenwerking tussen Terra en Chai in 2020 al eindigde, duurde deze samenwerking volgens de SEC lang genoeg om de malafide praktijken tot werking te kunnen brengen.

Hoe gaat het met Do Kwon?

Momenteel zit Do Kwon vast in Montenegro. Hij werd daar eerder dit jaar in maart opgepakt na een lange klopjacht. Hij probeerde destijds met valse paspoorten naar Dubai af te reizen in een privéjet. De autoriteiten in Montenegro staken hier een stokje voor. In juni werd hij veroordeeld tot vier maanden cel wegens het vervalsen van papieren.

De Verenigde Staten, Singapore en zijn thuisland Zuid-Korea zouden hem ook graag willen veroordelen. De aanklachten die hem in deze landen boven het hoofd hangen zijn vele malen serieuzer.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie