Simon Bosch Simon Bosch
25/02/2024 21:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2024 18:22

Google-concurrent gebruikt cryptomunt solana om browser te verbeteren

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Google-concurrent gebruikt cryptomunt solana om browser te verbeteren

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Tegenwoordig heeft een klein aantal webbrowsers bijna al het marktaandeel in handen, waardoor het niet gemakkelijk is om je software als kleine browseraanbieder aan de man te brengen. Brave Browser heeft echter een groot concurrentievoordeel dankzij de integratie van blockchains, waaronder het Solana (SOL) netwerk. Nu heeft de browser zijn ondersteuning voor Solana verder uitgebreid.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Privacybrowser Brave blij met Solana

In een persbericht schrijft Brave dat beloningen voor browser-taken binnenkort uitbetaald kunnen worden in basic attention token (BAT) via de Solana-blockchain. Het had naast de Ethereum (ETH) blockchain ook al ondersteuning voor self-custody Solana-wallets, maar beloningen werden voorheen alleen uitbetaald via het Ethereum-netwerk. De browser heeft namelijk ook de mogelijkheid om ETH-wallets te koppelen.

Wel betreft de diepere integratie van Solana vooralsnog een langzame uitrol. Op donderdag is het begonnen met een eerste groep testers, en vooralsnog kom je alleen in aanmerking voor de upgrade als je bent uitgenodigd. Of je in aanmerking komt kun je zien in het Brave Rewards-tabje bovenaan je browservenster.

Brave zegt voor Solana te hebben gekozen door de hoge transactiesnelheid en de lage kosten. Dat scheelt bij het distribueren van de BAT-beloningen. Een enkele transactie op Solana kost namelijk gemiddeld 0,002 Amerikaanse dollar, terwijl de kosten op Ethereum en het populaire layer-2-netwerk Arbitrum (ARB) op respectievelijk 1 dollar en 0,1 dollar liggen.

Advertentie

Crypto verdienen met advertenties kijken

Verder constateert het dat al honderdduizenden mensen gebruikmaken van de beloningsfunctie. Brave geeft je de mogelijkheid om BAT te verdienen als je advertenties kijkt in plaats van dat je ze blokkeert met de ingebouwde ad blocker. Dat kan al sinds 2019, en het werkt ook in Nederland.

Hiervoor is het noodzakelijk dat de ad blocker goed werkt. Daarom heeft het in 2022 extra nadruk gelegd op het verbeteren van de privacyfuncties. Google was namelijk in staat om bepaalde beveiligingstechnieken te doorbreken met zogeheten Accelerated Mobile Pages, waar veel websites gebruik van maken.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie