Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Hacker Zuid-Koreaanse exchange UpBit verplaatst gestolen ethereum (ETH)

De hackers achter de hack van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange UpBit hebben de gestolen ethereum (ETH) in meerdere transacties verplaatst naar andere wallets. Een klein deel werd daarnaast naar een gedecentraliseerde exchange gestuurd in een poging de ETH te verkopen. Dit blijkt uit meerdere meldingen van Whale Alert.

- Advertentie -

De gestolen ETH is afkomstig van het Zuid-Koreaanse UpBit. Daar wist een hacker, of groep hackers, op 27 november 342.000 ETH te stelen, wat op dat moment een waarde van $50 miljoen had.

In totaal werd de afgelopen dagen meer dan 15.000 van die ETH verzonden naar onbekende wallets. Daarnaast zou een deel ervan naar Tokenlon zijn gestuurd, een gedecentraliseerde exchange. Daar werd de ETH naar verluidt omgezet in VEOS, een altcoin gelinkt aan EOS.

Doordat alle transacties met cryptocurrencies als ether en bitcoin (BTC) op de blockchain worden vastgelegd, is het voor hackers vaak lastig om de gestolen cryptocurrency onopgemerkt weg te voeren aangezien er altijd een spoor te vinden is. Opvallend is dat de hacker in dit geval een groot aantal transacties uitvoerde, mogelijk met als doel de ETH uiteindelijk onopvallend te kunnen verkopen.

In veel gevallen worden wallets die in verband worden gebracht met een hack echter aangemerkt als de wallet van de hacker. Alle transacties die vervolgens vanuit deze aangemerkte wallets worden verstuurd, vallen zodoende meteen op.

Onlangs werd bekend dat de VeChain Foundation ook is gehackt. In totaal werden er ongeveer 1,1 miljard VET-tokens buitgemaakt. Bij deze hack zou het om een inside job gaan.

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.154,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.029,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.082,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.119,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.029,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.082,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.119,40 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.154,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...