Ivo Melchers Ivo Melchers
14/06/2023 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 11:59

Handelsplatform eToro stopt met het aanbieden van populaire crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Diego Thomazini

De Isreaëlische handelsbeurs eToro gaat Robinhood achterna door zich in zekere mate over te geven aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het liet op maandag in een reeks tweets namelijk weten dat Amerikaanse klanten vanaf volgende maand niet langer algorand (ALGO), decentraland (MANA) polygon (MATIC) en dash (DASH) kunnen kopen op het handelsplatform.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Altcoin aanbod wordt kleiner op eToro

Bij eToro is het mogelijk om te handelen in aandelen, indices, grondstoffen, valuta’s en cryptocurrencies. Het is een enorm populair platform dat in meer dan honderd verschillende landen opereert.

Het aanbod van cryptomunten voor Amerikaanse gebruikers bestond uit een totaal van 24 verschillende valuta’s, waaronder uiteraard de grote jongens als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De lijst zal vanaf 12 juli echter ingekort worden, als gevolg van de SEC die een hele lijst aan cryptocurrencies als effect had bestempeld.

In de VS is een vergunning vereist om een effect aan te kunnen bieden en eToro lijkt met deze beslissing geen risico te willen lopen.

Amerikaanse klanten hebben nu dus nog ongeveer een maand te tijd om te genieten van de handel in ALGO, MANA, MATIC en DASH. Een verschil met de maatregel van Robinhood is dat klanten na de deadline nog steeds de cryptocurrencies in kwestie kunnen vasthouden en verkopen.

Het Israelische bedrijf benoemde niet specifiek de SEC in de Twitter thread, maar zei onder andere het volgende:

‘’eToro heeft een raamwerk dat de cryptoassets die we aanbieden beoordeelt in het licht van het snel evoluerende regelgevingslandschap. Vanwege recente ontwikkelingen zullen we enkele wijzigingen aanbrengen in ons crypto-aanbod voor Amerikaanse klanten.’’

Bovendien gaf het aan dat het een voorstander blijft van crypto-activa en ‘’vastbesloten is om nauw samen te werken met toezichthouders van over de hele wereld om de toekomst van de crypto industrie vorm te geven en toegang voor de gewone belegger te bevorderen’’.

Advertentie

Robinhood en eToro

Robinhood en eToro zijn vergelijkbaar aangezien het allebei traditionele handelsplatformen zijn die in de loop van de tijd hebben uitgebreid naar de crypto wereld. Beiden openden in 2018 de deur naar activa als bitcoin en ethereum voor Amerikaanse klanten.


eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal is in gevaar.

76% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie