Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/09/2020 15:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2020 15:58

Hoe Chinese DeFi-gelukzoekers lokale exchanges op hun kop zetten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoe Chinese DeFi-gelukzoekers lokale exchanges op hun kop zetten

Ondanks de recente dip die snel $2 miljard liet verdampen van de totale DeFi-marktkapitalisatie, lijkt de Chinese vraag naar DeFi hard door te groeien. De dagelijkse zoekopdrachten naar ‘DeFi’ op het populaire Chinese sociale media platform WeChat bereikten op 2 september een nieuw record van bijna 900.000, wat bijna het dubbele is van de 500.000 in het begin van augustus.
De immense piek in WeChat-zoekopdrachten viel samen met het recente recordniveau van de totale activa waarde opgesloten in DeFi, die daalde van $9,5 miljard op 2 september tot ongeveer $7,5 miljard op 6 september


Op 7 september tweette de Chinese journalist Colin Wu dat veel lokale beurzen kampte met liquiditeitsproblemen als gevolg van grootschalige opnames van klanten die geld wilden omzetten naar DeFi.


Volgens de gedeelde grafieken zijn er veel Chinese handelaren die de recente prijsdaling van ethereum (ETH) kochten, en deze vervolgens naar gedecentraliseerde exchanges (DEX) stuurden voor yield farming. Als reactie besloten exchanges om de optie tot het opnemen van crypto tijdelijk stop te zetten. Hierdoor liepen de spanningen hoog op wat resulteerde in de opkomst van een ‘coin withdrawal campaign’ vanuit de Chinese community.
De crypto verslaggever Molly stelde op 2 september dat Chinese investeerders recent pas begonnen waren met het verdiepen in DeFi. Veel lokale investeerders zijn bezig met hun eigen projecten terwijl er tegelijkertijd door verschillende groepen farming-funds worden opgezet.
Als wij Molly moeten geloven zit er nog veel aan te komen voor DeFi desondanks de soap rondom SushiSwap en de onbekende en bekende gevaren van de relatief jonge markt.
Op het moment van schrijven bezit de DeFi-sector $8,1 miljard. Uniswap is het beste protocol met $1,57 miljard, gevolgd door Aave met $1,37 miljard en MakerDAO met $1,29 miljard.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie