Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) adoptie versnelt flink, gevaren DeFi zichtbaar en meer nieuws van deze week!

Het was een week met pieken en dalen op de cryptomarkt. Waar bitcoin (BTC) eerder nog op het punt leek te staan om boven de $12.000 uit te breken, eindigen veel cryptocurrency koersen de week diep in het rood. Echter was er naast deze volatiliteit ook nog ander nieuws. In dit artikel lees je een korte terugblik op de afgelopen week.

DeFi hype zet door, maar gevaren schuilen

Decentralized Finance, beter bekend als DeFi, is een hot topic. De markt bestaat uit gedecentraliseerde financiële producten zoals gedecentraliseerde leningen. De enorme populariteit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer investeerders hun crypto vastzetten in deze producten, mede dankzij de hoge rendementen die zij hiermee kunnen behalen.

- Advertentie -

Dat DeFi zeer populair is, is terug te zien in verschillende berichten. Zo haalde de DeFi-exchange Uniswap de cryptocurrency exchange Coinbase Pro in qua handelsvolume. Terwijl een aantal DeFi-tokens de afgelopen tijd hard zijn gestegen werden de gevaren van dergelijke tokens deze week ook zichtbaar. Het DeFi-token Hotdog verloor binnen 5 minuten tijd 99% van zijn waarde. Een ander token, sushi (SUSHI) genaamd, verloor 75% van zijn waarde na een ietwat opvallende beslissing.

Goed nieuws voor ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) was deze week onderwerp van goed nieuws. Het testnet van Ethereum 2.0 bereikte namelijk een belangrijke mijlpaal! Dit is een positieve indicatie voor het verloop van het testnet en dus een voorspoedige lancering van de nieuwe versie van Ethereum.

Bitcoin (BTC) adoptie versnelt

Misschien wel het grootste nieuws van deze week was de aankondiging van Pornhub, een website voor volwassenen entertainment. De website, die meer dan 130 miljoen bezoekers per dag heeft, accepteert namelijk vanaf nu bitcoin en litecoin (LTC) als betaalmethode voor het Premium-abonnement op de website. Als dat geen goede reden is om bitcoin te kopen weten wij het ook niet meer!

Bitcoin koers onderuit door stijgende dollar

En ten slotte is er natuurlijk de bitcoin koers die de afgelopen paar dagen onderuit is gegaan. Een katalysator voor deze daling lijkt te liggen bij de stijgende dollar koers. Een verdere versnelling lijkt daarnaast bij deze factoren te liggen. Is dit het einde van bitcoin? Raoul Pal van Real Vision Group denkt van niet. Hij schreef na de daling op Twitter:

“In de bull-cycli na halvings kan bitcoin vaak 25% corrigeren (zelfs 40%+ in 2017), waardoor de kortetermijnhandelaren worden afgestoten (of swingtraders een kans op de short kant krijgen). Elk daarvan was een koopmogelijkheid. DCA-kans in het verschiet? Gevouwen handen Gekruiste vingers #Bitcoin”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.283,11 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.283,11 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...