Timo Bult Timo Bult
01/09/2020 07:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2020 07:31

Bitcoin (BTC) koers breekt uit, kan het de $12.000 voor de 4e keer testen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt uit, kan het de $12.000 voor de 4e keer testen?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is de afgelopen nacht begonnen aan een mooie opwaartse beweging. Deze beweging volgt na een kleine dip terug naar $11.600, maar nu nadert bitcoin de belangrijke prijszone van $12.000! Ethereum (ETH) stijgt daarentegen op dit moment nog harder.

Bitcoin (BTC) breekt uit en nadert $12.000

De afgelopen tijd doorbrak de bitcoin koers een aantal weerstandsniveau, waaronder de $11.600. Zodoende nam het handelsvolume steeds verder toe en dus leek het opwaartse momentum vaart te kunnen maken.
Gisteren bereikte bitcoin bijna de $11.800 maar tot een directe uitbraak boven deze weerstand kwam het toen niet. In plaats daarvan zakte BTC terug tot een low van $11.525 op cryptocurrency exchange Coinbase. Daar kwamen de bulls om de hoek kijken die de BTC koers weer snel omhoog drukten.
Vanochtend vroeg versnelde de koers vervolgens behoorlijk. Op dit moment is de prijs van bitcoin $11.905 op Coinbase en dus lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de $12.000 weer getest kan gaan worden. Dit zou de vierde test zijn sinds begin augustus.
Belangrijke prijsniveaus om vandaag in de gaten te houden zijn dus de $12.000, die de eerstvolgende belangrijke weerstand kan gaan bieden, en de $11.700, die support kan bieden in het geval bitcoin alsnog terugzakt.

Ethereum (ETH) blijft maar stijgen

En dan is er nog ethereum, de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie. ETH steeg de afgelopen dagen al flink. De afgelopen 24 uur kon ethereum nog eens 8,9% in waarde stijgen, waarmee het nu $460 waard is.
Ethereum lijkt vooral mee te kunnen liften op de decentralized finance (DeFi) hype. Veel van de projecten binnen deze sector zijn gebaseerd op het Ethereum-netwerk. Daarnaast was er vanochtend goed nieuws betreft het Ethereum 2.0 testnet. Daar blijkt de participatie van de deelnemers hoog te liggen en dus heeft men goede verwachtingen voor een vlotte overstap naar de nieuwe versie van Ethereum
Andere opvallende stijgers zijn op dit moment cardano (ADA), +8,3%, TRON (TRX), +14% en ten slotte XEM (NEM), +24,45%. De laatste stijger is vooral opvallend aangezien de altcoin vorige week ook al de grootste stijger was.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie