Rico Engelbarts
18/01/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2019 15:45

ICON breidt haar blockchain-ecosysteem verder uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: buffaloboy/Shutterstock

Het grootste blockchain-project in Zuid-Korea, ICON, heeft aangekondigd haar ecosysteem verder en sneller uit te willen breiden. ICON wil dit stimuleren door wereldwijde allianties op te zetten en door verkiezingen te houden voor 22 netwerkvertegenwoordigers voor het platform.
ICON heeft twee programma’s om de ontwikkeling van decentralized apps (dApps) en daarmee de groei van het ecosysteem te stimuleren; het ICON Loopchain Alliance Program en ICX Station. Dankzij deze programma’s heeft het wereldwijd al zo’n 30 samenwerkingsverbanden met bedrijven gesloten, waarvan er 13 dit jaar werden gesloten.
Daarnaast richtte het onlangs ‘ICON LAP100’ op, waarmee het zich richt op de ontwikkeling van enterprise blockchain-oplossingen. Het doel is om samen met 100 bedrijven en startups gespecialiseerde blockchain-oplossingen te ontwikkelen. Samen met de bedrijven zal het oplossingen voor onder andere biometrische identificatie en betalingen gaan ontwikkelen.
ICON lanceerde daarnaast de verkiezingen voor ‘ICON Public Representatives’ (P-Reps). Geïnteresseerden kunnen zich registreren als kandidaat. De uiteindelijke verkiezingen worden op de blockchain van ICON gehouden. De 22 gekozen P-Reps hebben de verantwoordelijkheid om het netwerk te onderhouden door blocks te verifiëren en transacties te valideren. Je kan de P-Reps dus zien als een select groepje miners.
Na deze verkiezingen kunnen gebruikers van het platform projecten voorstellen om de groei van het ecosysteem verder te stimuleren. Ze kunnen dit doen door bijvoorbeeld ‘DApp Booster Programs’ te kiezen. De dApp die de meeste stemmen ontvangt, krijgt dan een portie van de block-beloningen om de ontwikkeling te kunnen financieren.
ICON kondigde verder aan dat het dit jaar haar gedecentraliseerde exchange gaat lanceren. Op de cryptocurrency exchange, DEX genaamd, worden alle transacties via smart contracts verwerkt. Daardoor kan de veiligheid en transparantie worden gegarandeerd. Het uiteindelijke doel van de exchange is om verschillende blockchain-communities met elkaar te verbinden.
Ten slotte wil ICON dit jaar ook haar gedecentraliseerde identificatie oplossing, DID, gaan lanceren. Met DID kunnen gebruikers hun persoonlijke gegevens beter beheren en beveiligen, waardoor bijvoorbeeld vervalsing van identiteitsgegevens onmogelijk wordt. Het is duidelijk dat ICON hard werkt om haar ecosysteem verder uit te breiden, en dat we het komende jaar veel mogen verwachten van het project.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie