Roy van Krieken Roy van Krieken
07/11/2022 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 06:08

Influencers crypto-project HEX gedagvaard door autoriteiten VS

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Influencers crypto-project HEX gedagvaard door autoriteiten VS

Foto: Adisak Riwkratok/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft vandaag een aantal crypto-influencers op het matje geroepen. Het gaat hier om personen die betrokken zijn geweest bij het promoten van HEX, PulseChain en PulseX. HEX heeft op dit moment een marktkapitalisatie van bijna $7 miljard. 

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

HEX gemeenschap

Dat de Amerikaanse toezichthouder het heeft gemunt op de influencers die bij HEX betrokken waren blijkt uit documenten die door Zweedse onderzoeker Eric Wall zijn bemachtigd. De influencers werden door de SEC gedagvaard en werden verplicht om bepaalde documenten aan de toezichthouder te overhandigen.

“Wij geloven dat u documenten en gegevens bezit die relevant zijn voor een lopend onderzoek van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.”, aldus de brief van de SEC aan de influencers.

De HEX-gemeenschap, ook wel de Hexicans genoemd, schoten direct in de verdediging. Volgens Wall zag hij zelfs dat de HEX-gemeenschap in een rap tempo zo veel mogelijk bewijs aan het vernietigen was. Er werd door de Hexicans natuurlijk al snel gesteld dat Eric wall hier fake news en FUD aan het verspreiden was. 

“JONGENS. HET GEBEURT. Hexicans influencers worden gedagvaard door de SEC over HEX, PulseChain en PulseX. De informatiekanalen van HEX staan vol met informatie over hoe je digitaal bewijsmateriaal kunt versnipperen”

Zelfs de oprichter van HEX, Richard Heart, heeft op alle commotie geregeerd. In een vrij cryptisch bericht wordt eigenlijk de claim van Eric Wall ondersteund:

“Accepteer je de goede raad die je krijgt? Je denkt van wel, maar doe je dat echt? Gebruik je geheime chats met zelfvernietigingstimers? Of ben je een trage leerling? Vind je het moeilijk om op knoppen te klikken?”

Wat de SEC precies wil weten van de gedagvaarde influencers is op dit moment onbekend. 

De SEC en de crypto-markt

De Amerikaanse toezichthouder lijkt tot nu toe niet bepaald gecharmeerd te zijn van de crypto markt. Zo is de SEC natuurlijk nog altijd verwikkeld in een beruchte rechtszaak met Ripple (XRP) en onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, vond dat de crypto-markt totaal niet decentraal te noemen was. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie