Timo Bult Timo Bult
12/02/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2021 07:04

IOTA (MIOTA) en Dell werken aan "industriële oracles," wat zijn dat?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IOTA (MIOTA) en Dell werken aan industriele oracles, wat zijn dat

Onlangs maakte IOTA (MIOTA) bekend dat het oracles heeft gelanceerd. Met de oracles kan de blockchain van het netwerk gebruik maken van data afkomstig van buiten de blockchain, zoals in dit artikel wordt uitgelegd. Nu maakt IOTA bekend dat het samen met Dell en Intel deze oracles verder gaat uitbreiden!
Het belangrijkste aspect van data is de betrouwbaarheid ervan. Klopt een stukje data niet dan zou een applicatie die gebruikmaakt van deze data namelijk ook een foute uitkomst geven. Zeker in het geval van IOTA, dat onder andere gericht is op de industrie, moet data kloppen. De IOTA Foundation legt uit:

“Het systeem registreert verschillende stappen in de reis van elk datapunt, terwijl het van een edge- of IoT-apparaatsensor naar een router, naar een edge-server en naar de cloud gaat. Elke interactie krijgt een vertrouwensbeoordeling, een score, volgens branchespecifieke vereisten. Belangrijk is dat deze scores worden geregistreerd op de IOTA Tangle om integriteit te waarborgen en manipulatie te voorkomen.”

Dit klinkt wellicht ingewikkeld. Het komt erop neer dat het systeem een toevoeging is aan de normale oracles die je bijvoorbeeld vindt op Chainlink (LINK) en de eerder aangekondigde oracles op IOTA. Met dit systeem worden “industriële oracles” mogelijk, zoals de aankondiging het stelt.
Waarvoor kan dit gebruikt worden? De ontwikkelaars schrijven dat men niet ver hoeft te zoeken. De huidige situatie omtrent het coronavirus en de vaccinaties zijn een perfect voorbeeld waarin deze nieuwe oracles een rol kunnen spelen:

“Het zou de wrijving enorm kunnen verminderen als er een manier was om de betrouwbaarheid te meten van de gegevens die betrokken zijn bij de introductie van het vaccin. Alles, van de herkomst van welke vaccins van welke fabrikant komen, tot hoeveel mensen in welke regio’s de vaccins krijgen, zou veel effectiever kunnen worden beheerd als er een vertrouwenscertificeringsmeting zou zijn voor alle betrokken actoren.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie