Roy van Krieken Roy van Krieken
09/09/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2021 13:15

IOTA (MIOTA) gaat samenwerken met de Europese Unie aan ambitieus blockchain project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IOTA (MIOTA) gaat samenwerken met de Europese Unie aan ambitieus blockchain project

De non-profit organisatie achter de IOTA (MIOTA) blockchain, de IOTA Foundation, heeft onlangs iets vrij bijzonders bekend gemaakt. Ze gaan namelijk samenwerken met de Europese Unie om mee te helpen bij het ontwerp van een Europees blockchain initiatief.

Nieuwe ontwikkeling voor TRON: plannen bekendgemaakt
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Grote mijlpaal

IOTA heeft deze belangrijke mijlpaal bekend gemaakt via een blogpost op de website. Volgens dit bericht is de IOTA Foundation gevraagd om bij te dragen aan een voorstadium van het European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) project.

EBSI is een netwerk dat ontworpen wordt om grensoverschrijdende diensten binnen de Europese Unie te bevorderen. Hiervoor zal extensief gebruik gemaakt worden van blockchain technologie. 

Het uiteindelijke doel is om bedrijven, regeringen en staatsburgers beter met elkaar in verbinding te laten staan. Dit terwijl de efficiëntie van transacties binnen de EU wordt verbeterd en de impact op het klimaat wordt verminderd.

In november van het vorige jaar werden deze plannen van de EU al bekend. Destijds hadden zo’n 30 blockchain projecten gesolliciteerd voor een rol in dit nieuwe ambitieuze project. IOTA was uiteindelijk een van zeven blockchain platformen dat werd uitgekozen om bij te dragen.

De CEO en mede-oprichter van IOTA, Dominik Schiener, heeft het volgende te zeggen over deze ontwikkeling:

“Wij zijn erg enthousiast and vereerd dat wij onderdeel mogen zijn van het bouwen van Europa’s nieuwe digitale infrastructuur. Ons doel is om IOTA als de fundering voor nieuwe technologie in Europa en de wereld te laten fungeren.”

De eerste ontwerpfase van het EBSI project zal ongeveer drie maanden duren. Er zal vooral gekeken worden naar wat haalbaar is en staat in het teken van ontwerpen. Daarna zal de tweede fase in gaan en zullen er drie projecten afvallen. Na zes maanden zullen er twee projecten doorgaan naar de derde en laatste fase. Uiteraard hoopt IOTA bij deze laatste ronde aanwezig te zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie