Kevin Schijven Kevin Schijven
01/02/2021 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2021 14:45

KISS bassist Gene Simmons koopt Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) en meer crypto

Nieuws
KISS bassist Gene Simmons koopt Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) en meer crypto

Gene Simmons, de legendarische bassist van de beroemde Amerikaanse rockgroep KISS, meldt op 1 februari dat hij een aantal cryptocurrencies heeft gekocht, waaronder XRP en Dogecoin (DOGE).

“Ik raad dit niemand aan, maar ja, ik heb ook Dogecoin, XRP en anderen gekocht. Maak ervan wat je wilt.”

Kort daarvoor meldde Simmons dat hij ook bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC) gekocht heeft, of in elk geval dat van plan is om binnenkort te doen. Hij vertelt niet hoeveel hij heeft geïnvesteerd:


De koers van Dogecoin steeg vorige week met zo’n 1000%. Dat had te maken met de Reddit community van ‘WallStreetBets,’ die na een blokkade van beleggingsapp Robinhood op GameStop (GME) aandelen oversloegen naar DOGE.
Deze koersstijging was echter van korte duur en een hevige correctie zorgde ervoor dat veel nieuwe investeerders met grote verliezen eindigden. Toch steeg de DOGE koers gisterenavond plotseling weer met meer dan 60% omhoog.
XRP zat de afgelopen paar dagen ook in een sterke stijging. Er wordt gespeculeerd dat deze koersstijging veroorzaakt wordt door dezelfde groep investeerders die nu in XRP investeren als een vorm van protest tegen de aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple.
Waarschijnlijker gaat het echter hier om een groep investeerders die hoopt snel wat te verdienen met een zogenaamde pump & dump. Daarom is het ook ten zeerste aan te raden voorzichtig te werk te gaan wanneer dit soort taferelen zich ontrafelen. XRP is op het moment van schrijven alweer hard aan het dalen.
Steeds meer beroemdheden lijken zich aan de crypto-markt te wagen. Onlangs brandde de voormalige pornoster Mia Khalifa zich aan haar Doge investering:


Tesla CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde, zette onlangs bitcoin in zijn profiel op Twitter en vervolgens steeg de koers met bijna 20% omhoog. Vandaag meldt Musk dat hij denkt dat bitcoin op het punt staat breed geaccepteerd te worden:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie