Roy van Krieken Roy van Krieken
12/12/2023 13:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 12:47

Litecoin bereikt nieuwe grote mijlpaal na halving in augustus

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Litecoin (LTC) heeft recent een opmerkelijke groei in netwerkactiviteit laten zien. Volgens gegevens van IntoTheBlock bereikte het aantal actieve adressen op het Litecoin-netwerk een recordhoogte van meer dan 1,4 miljoen op 8 december 2023.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Recordtransacties en vergelijking met Bitcoin

Deze toename kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de introductie van de LTC-20 tokenstandaard, gebaseerd op de Litecoin Ordinals Protocols. Dit is een variant van Bitcoin’s BRC-20 standaard, bedoeld om tokens op het Litecoin-netwerk te creëren. Naast de groei van actieve adressen is ook het aantal Litecoin-wallets met een saldo gestegen, met meer dan 40% sinds het begin van het jaar.

Opmerkelijk genoeg overtrof het aantal transacties op het Litecoin-netwerk dat van Bitcoin (BTC) op verschillende momenten. Op 14 november bereikte het een piek van 1,09 miljoen transacties, vergeleken met 523.284 voor Bitcoin. Een soortgelijke trend werd waargenomen op 8 december. Litecoin-transacties bereikten 846.561, tegenover ‘slechts’  411.321 voor Bitcoin.

De invloed van de Litecoin halving

De start van de toename in netwerkactiviteit valt samen met LTC’s recente halvering in augustus, waarbij de beloning voor miners werd gehalveerd van 12,5 LTC naar 6,25 LTC. Historisch gezien leiden halvings vaak tot prijsstijgingen, zoals meerdere keren is gezien bij Bitcoin. In tegenstelling tot BTC, ondervond Litecoin echter een daling in waarde kort na de halvering.

Het halveringsevenement heeft de inflatie van nieuwe LTC-tokens wel met 50% verlaagd. Dit maakt deel uit van een vierjarige cyclus die bedoeld is om de schaarste van de munt te vergroten, net als bij BTC. Desondanks daalde de prijs van Litecoin kort na dit evenement, wat wijst op het ‘buy the rumour, sell the news’-fenomeen dat vaak in de cryptowereld wordt waargenomen. Gaan we dit ook bij de bitcoin halving in 2024 zien?

Hoewel de prijs van LTC momenteel onder druk staat, blijft de toegenomen activiteit op het netwerk een belangrijk signaal voor investeerders. Het laat namelijk zien dat het gebruik van het netwerk nog steeds op een gezond niveau staat.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie