Robin Hazekamp Robin Hazekamp
01/07/2023 10:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2023 10:19

Litecoin koers stijgt hard en gaat bitcoin cash achterna

Nieuws
Litecoin koers stijgt hard en gaat bitcoin cash achterna

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Na de enorme stijging van bitcoin cash (BCH) vorige week, is nu ook litecoin (LTC) een gigantische stijging aan het ondergaan. De reden hierachter is waarschijnlijk de lancering van EDX Markets, een crypto exchange die wordt gesteund door meerdere beursgiganten. De crypto exchange heeft vier cryptocurrencies genoteerd, waaronder de stijgers BCH en LTC.

Notcoin stijgt met 40% in één dag, schiet top vijf Bitvavo binnen
Notcoin stijgt met 40% in één dag, schiet top vijf Bitvavo binnen

Investeerders kiezen voor litecoin

Door de notering op de crypto exchange is de interesse van investeerders in de op Bitcoin gebaseerde munt wedergekeerd. Ook komt er deze maand een Litecoin halving aan. De halving, geïnspireerd door het Bitcoin netwerk, houdt in dat het aantal vrijgegeven LTC voor een gemined block zal dalen van 12,5 LTC naar 6,25 LTC.

Een halving gaat vaak gepaard met een grote stijging in de koers van de munt. Sinds vier uur gisterochtend is de koerswaarde van de coin gestegen van $85 naar een maximum van $111,50. Op moment van schrijven verhandelt de munt voor $109,90, wat een stijging van 29,4% betekent in de afgelopen 2 dagen.

Nog veel indrukwekkender is de toename in handelsvolume. In de afgelopen twee dagen is het handelsvolume van LTC bijna vertienvoudigd. Gisterochtend schommelde het 24-uurs handelsvolume rond de 400 miljoen. Vanochtend tikte het handelsvolume een indrukwekkende $3,57 miljard aan. Een dergelijke toename staat gelijk aan een stijging van 793%. Door een stijging in LTC’s market cap van $6,2 miljard naar $8,1 miljard staat LTC nu in de top tien van grootste coins.

LTC en BCH zijn beide gebaseerd op het Bitcoin netwerk. EDX Markets besloot deze twee coins op de handelsbeurs te noteren gezien ze niet zijn betrokken in de oorlog tussen de SEC en de crypto industrie. Ze zijn beiden, net als bitcoin, genoeg gedecentraliseerd om er niet van verdacht te worden een ‘effect’ te zijn. Ook grote broer bitcoin (BTC) zelf en ethereum (ETH) zijn verhandelbaar op het platform. 

Advertentie

Crypto exchange EDX Markets

De reden achter de stijging van deze munten is achter deze ontwikkeling te zoeken. EDX Markets is een prominente crypto exchange met meerdere ‘Wall street giants’ oftewel beursgiganten achter zich.

De cryptovaluta van cliënten worden door een derde partij beheerd om een schandaal als dat van FTX te voorkomen. Momenteel kunnen alleen institutionele klanten er op handelen, maar geïnteresseerden kunnen contact opnemen met EDX Markets om een account te krijgen.  

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie