Robin Hazekamp Robin Hazekamp
01/07/2023 10:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2023 10:19

Litecoin koers stijgt hard en gaat bitcoin cash achterna

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin koers stijgt hard en gaat bitcoin cash achterna

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Na de enorme stijging van bitcoin cash (BCH) vorige week, is nu ook litecoin (LTC) een gigantische stijging aan het ondergaan. De reden hierachter is waarschijnlijk de lancering van EDX Markets, een crypto exchange die wordt gesteund door meerdere beursgiganten. De crypto exchange heeft vier cryptocurrencies genoteerd, waaronder de stijgers BCH en LTC.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Investeerders kiezen voor litecoin

Door de notering op de crypto exchange is de interesse van investeerders in de op Bitcoin gebaseerde munt wedergekeerd. Ook komt er deze maand een Litecoin halving aan. De halving, geïnspireerd door het Bitcoin netwerk, houdt in dat het aantal vrijgegeven LTC voor een gemined block zal dalen van 12,5 LTC naar 6,25 LTC.

Een halving gaat vaak gepaard met een grote stijging in de koers van de munt. Sinds vier uur gisterochtend is de koerswaarde van de coin gestegen van $85 naar een maximum van $111,50. Op moment van schrijven verhandelt de munt voor $109,90, wat een stijging van 29,4% betekent in de afgelopen 2 dagen.

Nog veel indrukwekkender is de toename in handelsvolume. In de afgelopen twee dagen is het handelsvolume van LTC bijna vertienvoudigd. Gisterochtend schommelde het 24-uurs handelsvolume rond de 400 miljoen. Vanochtend tikte het handelsvolume een indrukwekkende $3,57 miljard aan. Een dergelijke toename staat gelijk aan een stijging van 793%. Door een stijging in LTC’s market cap van $6,2 miljard naar $8,1 miljard staat LTC nu in de top tien van grootste coins.

LTC en BCH zijn beide gebaseerd op het Bitcoin netwerk. EDX Markets besloot deze twee coins op de handelsbeurs te noteren gezien ze niet zijn betrokken in de oorlog tussen de SEC en de crypto industrie. Ze zijn beiden, net als bitcoin, genoeg gedecentraliseerd om er niet van verdacht te worden een ‘effect’ te zijn. Ook grote broer bitcoin (BTC) zelf en ethereum (ETH) zijn verhandelbaar op het platform. 

Advertisement

Crypto exchange EDX Markets

De reden achter de stijging van deze munten is achter deze ontwikkeling te zoeken. EDX Markets is een prominente crypto exchange met meerdere ‘Wall street giants’ oftewel beursgiganten achter zich.

De cryptovaluta van cliënten worden door een derde partij beheerd om een schandaal als dat van FTX te voorkomen. Momenteel kunnen alleen institutionele klanten er op handelen, maar geïnteresseerden kunnen contact opnemen met EDX Markets om een account te krijgen.  

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement