Timo Bult Timo Bult
13/10/2021 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2021 11:01

Litecoin (LTC) wordt 10 jaar: Een van de ouwe rotten samen met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin (LTC) wordt 10 jaar Een van de ouwe rotten samen met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Het is vandaag Litecoins (LTC) verjaardag! De altcoin wordt vandaag alweer 10 jaar en is hiermee een van de oudste cryptocurrencies van de markt. In een reeks tweets neemt Litecoin-oprichter Charlie Lee ons mee in hoe hij Litecoin tot stand bracht en de grote ontwikkelingen voor het project door de jaren heen.

Bitcoin (BTC) was de eerste succesvolle cryptocurrency en al gauw sprongen de altcoins als paddenstoelen uit de grond. Veel van deze altcoins als namecoin, lxcoin en locoin probeerden mee te liften op het succes van Bitcoin, maar zijn inmiddels uitgestorven. Niet veel later kwam het idee voor Litecoin tot stand. Charlie Lee wilde een cryptocurrency die met processoren gemined kon worden, dat zou namelijk eerlijker zijn (in die tijd werd bitcoin vooral met videokaarten gemined).

Litecoin is eigenlijk een kopie van Bitcoin, echter zijn een aantal dingen aangepast. Zodoende zijn transacties met litecoin sneller en goedkoper. Men vergelijkt litecoin vaak met zilver, waar bitcoin op goud lijkt. Een groep van 91 mensen stemde uiteindelijk in een poll op Bitcointalk om Litecoin op 12 october, 2011 te lanceren. En sindsdien is Litecoin nog altijd met ons in de top van de grootste cryptocurrencies!

In 2013 werd litecoin genoteerd op crypto exchange Bitfinex, de eerste grote exchange die LTC noteerde. Al snel volgden andere grote namen als OKcoin en Huobi. Misschien wel het hoogtepunt tot nu toe is de toevoeging van de altcoin in PayPal’s nieuwe betaaldiensten. Litecoin consolideert zo zijn positie tussen de ouwe rotten Bitcoin, Ethereum (ETH) en Ripple (XRP).

Recentelijk was Litecoin overigens nog onderwerp van een behoorlijke controverse. Plotseling kwam nieuws naar buiten dat het grote Amerikaanse Walmart de cryptocurrency zal gaan accepteren in al zijn winkels. Hier bleek achteraf niets van te kloppen. Het bleek om nepnieuws te gaan met als doel de LTC prijs in korte tijd op te pompen. Zelfs de Litecoin Foundation zelf trapte hierin. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie