Timo Bult Timo Bult
08/09/2022 13:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2022 13:35

Luna classic (LUNC) na stijging van +700% nu 14 keer groter dan LUNA

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Luna classic (LUNC) na stijging van +700% nu 14 keer groter dan LUNA

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

LUNA classic (LUNC), de cryptocurrency van het Terra Classic-netwerk, is dé hype van dit moment en komt vaak voorbij in het altcoin nieuws. De hype is zo groot dat het “classic” netwerk nu zelfs vele malen groter is dan het nieuwe Terra netwerk. Met de recente stijgingen is LUNC nu 14 keer groter dan LUNA.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra Classic 18 keer groter dan Terra

Je leest het goed, 14 keer! Het is vrij bizar gezien het feit dat Terra het nieuwe netwerk is. Terra Classic is het oude netwerk dat is overgebleven uit de enorme ineenstorting in mei dit jaar. Het nieuwe Terra zou juist een frisse start moeten zijn om het ecosysteem weer op de been te krijgen.

Maar de focus bij veel investeerders lijkt echter vooralsnog bij het oude Terra Classic te liggen. Over de afgelopen 24 uur staat de LUNC koers ruim 50% in de plus. Zoomen we uit dan zien we dat de stijging nog groter was: 114% over de afgelopen 7 dagen, 500% gedurende de afgelopen maand en 730% over de afgelopen 3 maanden.

De marktkapitalisatie van Terra Classic komt uit op $3,6 miljard terwijl die van Terra blijft steken op $260 miljoen. Kortom, LUNC is 14,4 keer groter dan LUNA.

Waarom stijgt LUNC?

Als nieuwe crypto investeerder vraag je je misschien af waarom LUNC zo hard stijgt. Dat heeft met een aantal factoren te maken. Zo proberen de crypto houders het netwerk weer op de been te krijgen door het te blijven ontwikkelen. Zo werd pasgeleden een burn mechanisme voorgesteld.

Dit kan op den duur de LUNC in omloop verkleinen en in theorie zouden de LUNC die overblijven meer waard worden. Dit heeft ertoe geleid dat veel investeerders een gokje wagen in afwachting van deze mogelijke prijsstijging.

Een waarschuwing is hier echter op zijn plek. Aangezien LUNC de afgelopen tijd zo hard is gestegen, is de kans op een flinke correctie groot. De stijging van LUNA classic lijkt vooral aangedreven te worden door hype en dus dient men extra voorzichtig te zijn. En uiteraard geldt zoals altijd dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor toekomstige prestaties.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie