Timo Bult Timo Bult
11/09/2022 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2022 16:01

LUNA koers stijgt opeens met 300% in mogelijke FOMO kettingreactie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
LUNA koers stijgt opeens met 300% in mogelijke FOMO kettingreactie

Foto: Michal Zduniak/Shutterstock

LUNA classic (LUNC) was de afgelopen week dé grote hype in het altcoin nieuws. Maar deze week was het de beurt aan terra (LUNA) zelf. De altcoin steeg deze week in korte tijd met bijna 300% in waarde en het is onduidelijk waar deze plotselinge stijging vandaan kwam.

Solana-ontwikkelaars komen bijeen wegens dringende problemen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

LUNA koers stijgt 300% in waarde

De gekte rondom LUNC zal je vast en zeker niet ontgaan zijn. De cryptocurrency van het oude Terra netwerk, Terra Classic genaamd, steeg de afgelopen week met ruim 700% in waarde. De gekte leek vooral voort te vloeien uit een aantal ontwikkelingen op het netwerk, waaronder een burn mechanisme dat de voorraad van LUNC flink moet laten krimpen.

LUNA, de cryptocurrency van het nieuwe Terra-netwerk, bleef echter achter. Tot deze week dan tenminste. Op 9 september begon LUNA plotseling te stijgen. Deze stijging werd ingezet toen de crypto een waarde had van net iets minder dan $1,89 en vond een piek bij $7,66. Dat markeert een stijging van bijna 300% op basis van de koers op crypto exchange Binance, en dat in enkele uren tijd!

Op het moment van schrijven is de koers echter weer iets gecorrigeerd. Alsnog staat LUNA dik 200% in de plus ten opzichte van het moment dat de stijging werd ingezet. Het is een opvallende stijging omdat er op het Terra-netwerk geen grote ontwikkelingen bekend zijn gemaakt zoals bij Terra Classic wel het geval was.

Wat was de reden dat terra (LUNA) zo hard steeg?

Een aantal dingen vallen op aan de ontploffing. Ten eerste nam het handelsvolume extreem hard toe. Dat ging gepaard met een extreme piek in social mentionswat betekent dat er op social media opeens heel veel over LUNA gepraat werd.

Een grote kettingreactie van, aangestoken door een sterk gevoel van fear of missing out (FOMO) deed de prijs vervolgens ontploffen, is de aanname. Maar er is ook nog een andere mogelijkheid.

Een onderzoeker van The Block haalt ook de recente stijging van cosmos (ATOM) aan als mogelijke oorzaak. Die altcoin, waarvan je hier een gratis Premium analyse kan lezen, steeg deze week hard. En omdat Terra bovenop Cosmos is gebouwd kan deze stijging ook bij LUNA voor een stijging hebben gezorgd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie