Kevin Schijven Kevin Schijven
07/02/2019 17:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2019 17:43

Mede-oprichter Ethereum, Vitalik Buterin, haalt uit naar andere blockchain projecten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
mede-oprichter_ethereum_vitalik_buterin_haalt_uit_naar_andere_blockchain_projecten

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, noemt bepaalde blockchain projecten “centralized piles of trash,” oftewel gecentraliseerde stapels afval, tijdens de Blockchain Connect conferentie op 11 januari in San Francisco.
Toen Buterin tijdens de conferentie de vraag werd gesteld of de nieuwe Casper CBC technologie ontwikkeld wordt met het oog op transacties per seconde (TPS) kapte Buterin de vraag af en antwoordde met het volgende:

Daarin zitten heel wat vreselijke misvattingen. Omdat het doel van een consensus algoritme niet is om een blockchain snel te maken. Het doel van een consensus algoritme is om een blockchain veilig te houden.

Wanneer een blockchain-project claimt: “We kunnen 3,500 TPS doen omdat we een ander algoritme hebben,” bedoelen we eigenlijk: “We zijn een gecentraliseerde stapel afval omdat we maar zeven nodes hebben die het hele ding besturen.”

Op cryptocurrency– en blockchain-nieuwssite CCN wordt beweert dat Buterin hiermee uithaalt naar projecten als NEO, EOS en TRON. Buterin schrijft in een comment op de website dat hij expliciet geen namen heeft genoemd. Verder schrijft hij:

Ik antwoordde op de vraag of *CBC Casper* transactie throughput doelen zou hebben, niet of *elke* Ethereum upgrade transactie throughput zou hebben. Om een analogie te geven die voor een niet-technisch persoon gemakkelijker te begrijpen is, is de vraag zoiets als: “In hoeverre gaan de nieuwe, goed beveiligde sloten die u toevoegt aan de deuren het klimaatverandering probleem verhelpen?” Goed beveiligde sloten zijn nuttig, het beperken van klimaatverandering is zeer waardevol, maar de twee zijn *compleet* verschillende problemen. Stel je nu de vraag voor in een bizar alternatief universum waarin een hele politieke partij probeert te beweren dat het plaatsen van verschillend ontworpen sloten op deuren de sleutel is tot het oplossen van klimaatverandering.

Dit is niet de eerste keer dat Buterin controversiële uitspraken doet. Eind vorig jaar kwam de mede-oprichter onder vuur te liggen toen hij beweerde dat de crypto-markt geen “1000x groei” meer zal meemaken. Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency exchange Binance, liet toen weten het oneens te zijn met deze uitspraak, maar toonde wel sympathie voor Buterin omdat de media de neiging heeft zijn uitspraken uit context te trekken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie