Rico Engelbarts
31/05/2018 10:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2018 10:54

Meer dan 1000 Ethereum DApps zijn uitgebracht sinds 2017

icon-altcoins
Altcoin nieuws
meer_dan_10.000_ethereum_decentralised_apps_sinds_2017

Sinds 2017 zijn meer dan 1000 decentralized applications (DApps) geïmplementeerd in het Ethereum-netwerk. volgens analysegegevens van de startup Alethio.
Christian Crowley, van Alethio, deelde deze gegevens op “ConsenSys Community Day”, dat deze week gehouden werd op de Tel Aviv Stock Exchange. Finance Magnates publiceerde deze gegevens vervolgens.
Crowley, wiens bedrijf een realtime platform voor Ethereum-analyse bouwt, zei dat sinds begin 2017 meer dan 1090 DApp’s voor Ethereum zijn ontwikkeld, hoewel sommige nog niet live zijn op het netwerk,
Hoewel dit niet exclusief voor Ethereum was, hielp het blockchain-project ontwikkelaars op weg om smart contracts te gebruiken voor het maken en uitvoeren van “onstuitbare applicaties” die kunnen functioneren zonder de tussenkomst van derden. Ethereum moet haar “killer DApp” echter nog vinden.
Gegevens van DappRadar geven aan dat slechts twee DApp’s, IDEX en ForkDelta, erin geslaagd zijn meer dan 1000 dagelijks actieve gebruikers te vergagen. Beide DApp’s zijn decentralized exchanges (DEX) waarmee gebruikers ERC-20 tokens kunnen verhandelen zonder hun geld in een door een exchange gestuurde wallet te plaatsen.
De meest bekende DApp, CryptoKitties, heeft slechts 536 dagelijks actieve gebruikers. Desondanks slaagde het project erin om een serie A-financieringsronde van $12 miljoen te verwezenlijken, grotendeels omdat VC’s bullish zijn dat digitale verzamelobjecten een van de eerste use cases voor consumenten van blockchain-technologie zullen blijken te zijn om wijdverspreide acceptatie te bereiken.
Gezamenlijk hebben de meer dan 500 DApp’s die door DappRadar bijgehouden worden, een actieve gebruikersbestand van in totaal ongeveer 12.000.
Crowley merkte ook op dat ontwikkelaars vorig jaar meer dan 700 tokens op Ethereum hebben ingezet, met de nadruk op de opkomst van initial coin offerings (ICO’s) als een manier voor startups op fondsen te werven, los van de traditionele methodes. ICO’s hebben de afgelopen twee jaar gezamenlijk miljarden dollars opgehaald. Een van die ICO’s was EOS, dat op schema ligt om voor het einde van haar 1 jaar durende crowdsale $4,2 miljard op te halen. Een andere, Telegram, haalde $1,7 miljard op zonder de verkoop ook maar publiekelijk te maken.
 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement