Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2019 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2019 12:30

Michael Novogratz: "ik begrijp de rally van litecoin niet"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Michael Novogratz:

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en een bekende bitcoin bull, zegt op op Twitter op 3 april dat hij de huidige rally van litecoin (LTC) niet begrijpt.


De voormalig hedge fund manager vergelijkt bitcoin (BTC) met goud en litecoin (LTC) met zilver. Een vergelijking die Charlie Lee, oprichter van Litecoin, vaker zelf heeft gemaakt.
Mike Novogratz zegt dat goud een marktkapitalisatie heeft van $8,5 biljoen en zilver van $15 miljard, wat 0,7% procent van goud is. Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van 90 miljard en litecoin $5,7 miljard wat 6,4% van bitcoin is. Dit is volgens Novogratz veel te hoog.
Daar voegt de miljardair aan toe dat zilver tenminste nuttig is voor industriële productie. Litecoin zou een veredeld test netwerk zijn voor bitcoin. De voormalig Goldman Sachs partner sluit zijn tweet af met “verkoop je LTC en koop BTC.”
Tushar Jain, partner bij MultiCoin Capital Management, schreef vorig jaar in een blog genaamd “Debunking Market Narratives: Litecoin (LTC) Edition” dat hij tevens vindt dat Litecoin zwaar overgewaardeerd is. Op 4 april laat hij op Twitter weten het eens te zijn met Novogratz:


Natuurlijk is lang niet iedereen het eens met de uitspraken van Novogratz. Mati Greenspan, marktanalist bij handelsplatform eToro, antwoordt op Twitter dat litecoin letterlijk het zilver tot bitcoin’s goud is en dat het veel nuttiger is voor transacties omdat het veel sneller en goedkoper is dan bitcoin:


Ook Charlie Lee heeft gereageerd op Twitter. Lee schrijft dat Novogratz er niet verder naast zou kunnen zitten. Hij voegt eraan toe dat het nieuws van Boltz’s alpha lancering toont hoe snel en goedkoop men LTC naar BTC kan omzetten:


De prijs van Litecoin begon op 2 april te stijgen en bereikte een piek van ongeveer $96 op 4 april. Sindsdien is de prijs weer iets gezakt naar ongeveer $87 op het moment van schrijven.
Novogratz zei onlangs dat hij denkt dat de markt eindelijk een bodem aan het vinden is en dat de volgende stap omhoog is.
Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk dan hier de wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie