Michael Novogratz:

Michael Novogratz: “ik begrijp de rally van litecoin niet”

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en een bekende bitcoin bull, zegt op op Twitter op 3 april dat hij de huidige rally van litecoin (LTC) niet begrijpt.

De voormalig hedge fund manager vergelijkt bitcoin (BTC) met goud en litecoin (LTC) met zilver. Een vergelijking die Charlie Lee, oprichter van Litecoin, vaker zelf heeft gemaakt.

Advertentie

Mike Novogratz zegt dat goud een marktkapitalisatie heeft van $8,5 biljoen en zilver van $15 miljard, wat 0,7% procent van goud is. Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van 90 miljard en litecoin $5,7 miljard wat 6,4% van bitcoin is. Dit is volgens Novogratz veel te hoog.

Daar voegt de miljardair aan toe dat zilver tenminste nuttig is voor industriële productie. Litecoin zou een veredeld test netwerk zijn voor bitcoin. De voormalig Goldman Sachs partner sluit zijn tweet af met “verkoop je LTC en koop BTC.”

Tushar Jain, partner bij MultiCoin Capital Management, schreef vorig jaar in een blog genaamd “Debunking Market Narratives: Litecoin (LTC) Edition” dat hij tevens vindt dat Litecoin zwaar overgewaardeerd is. Op 4 april laat hij op Twitter weten het eens te zijn met Novogratz:

Natuurlijk is lang niet iedereen het eens met de uitspraken van Novogratz. Mati Greenspan, marktanalist bij handelsplatform eToro, antwoordt op Twitter dat litecoin letterlijk het zilver tot bitcoin’s goud is en dat het veel nuttiger is voor transacties omdat het veel sneller en goedkoper is dan bitcoin:

Ook Charlie Lee heeft gereageerd op Twitter. Lee schrijft dat Novogratz er niet verder naast zou kunnen zitten. Hij voegt eraan toe dat het nieuws van Boltz’s alpha lancering toont hoe snel en goedkoop men LTC naar BTC kan omzetten:

De prijs van Litecoin begon op 2 april te stijgen en bereikte een piek van ongeveer $96 op 4 april. Sindsdien is de prijs weer iets gezakt naar ongeveer $87 op het moment van schrijven.

Novogratz zei onlangs dat hij denkt dat de markt eindelijk een bodem aan het vinden is en dat de volgende stap omhoog is.

Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk dan hier de wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.056,10 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.954,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.981,01 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.995,77 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.029,06 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.035,63 Kopen
Laatste nieuws