Kevin Schijven Kevin Schijven
20/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2019 06:00

Mike Novogratz: markt is een bodem aan het vinden, volgende stap is omhoog

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mike Novogratz: “Volgende stap omhoog”

Michael Novogratz, oprichter van Galaxy Digital en bekend bitcoin (BTC) bull, tweet op 18 maart dat hij een bodem voorspelt voor de cryptocurrency-markt en dat de volgende stap omhoog is.
Met behulp van een poll op Twitter stelde Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, de vraag of mensen denken dat de cryptocurrency-markt zich momenteel in een bullmarkt of in een bearmarkt bevindt.
Meer dan 32.400 mensen hebben gestemd in de peiling. 36% geeft aan te denken dat crypto in een bullmarkt zit en 64% geeft aan dat we met een bearmarkt te maken hebben. Ook Mike Novogratz gaf zijn mening op Twitter:


Uit het Twitter-bericht blijkt dat Novogratz een horizontaal koersverloop ziet, van mening is dat de markt een bodem aan het vinden is en dat de volgende stap een positieve uitbraak is.
De koers van bitcoin heeft zich in 2019 langzamerhand naar de $4.000 weten te vechten. De waarde van BTC is op het moment van schrijven $4.054, een groei van 0,75% in de afgelopen 24 uur. Dus een bodem rond de $4.000 voor bitcoin is geen vergezochte voorspelling.
Dat gezegd hebbende, is Novogratz regelmatig bullish over bitcoin. Vorig jaar september zag hij ook een bodem voor de crypto-prijzen en verwachtte hij dat de prijs van BTC nog voor het eind van het jaar naar de $10.000 zou stijgen.
Deze voorspelling trok hij weer in toen de crypto-winter begon en de prijs van bitcoin verder daalde. Toch gaf hij vorig jaar meerdere malen aan dat hij bitcoin in 2019 voorbij de $9.000 of zelfs $10.000 ziet stijgen.
Ook dit jaar, in februari, liet Novogratz zich nog positief uit over bitcoin. De voormalig hedge fund manager noemde bitcoin toen het digitale goud voor traditionele beleggers.
Onlangs voorspelde Tom Lee, mede-oprichter van Fundstrat Global, dat de prijs van bitcoin naar $10.000 of zelfs $20.000 zal gaan.
Changpeng Zhao zei vorige maand dat hij niet verwacht dat een bitcoin exchange-traded fund (ETF) belangrijk is voor de groei van bitcoin.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie