Kevin Schijven Kevin Schijven
09/06/2021 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2021 18:01

Miljarden aan Ethereum (ETH) stromen weg bij Coinbase en Binance: “zeldzaam bullish signaal”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Miljarden aan Ethereum (ETH) stromen weg bij Coinbase en Binance zeldzaam bullish signaal

Een enorme hoeveelheid ethereum (ETH) is de afgelopen tijd van cryptocurrency-exchanges afgehaald. Vandaag vond wederom een grote transactie plaats, meldt onderzoeksbedrijf CryptoQuant op 9 juni.

Maar liefst 395.903 ETH, ter waarde van zo’n $1 miljard, stroomde uit de grote Amerikaanse crypto-beurs Coinbase. Cryptoquant oprichter Kim Young Ji zegt dat het wellicht gaat om over-the-counter (OTC) deals aan institutionele investeerders:

Een zeldzaam bullish signaal, noemt de CEO het. Ook Whale Alert meldt dat een enorme hoeveelheid ether wordt verplaatst. Afgelopen nacht vonden vijf transacties vlak achter elkaar plaats van zo’n 197.000 ETH elk. Samen bijna een miljoen ETH ter waarde van $2,5 miljard.

Kort daarna waren er twee transacties van 40.000 ETH elk, deze werden uit Binance verplaatst. Later was dat nog een keer 30.000 ETH die uit Binance vertrok en zojuist vonden nog twee transacties plaats van 60.000 ETH en van 40.000 ETH elk. Deze ether werd verplaatst tussen onbekende wallets.

Begin dit jaar zagen we ook enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) uit Coinbase stromen. Deze BTC ging toen ook via de OTC-handel naar instellingen en dat ging gepaard met een extreme koersstijging. Of dit betekent dat we binnenkort ook een stijging van de ether koers zullen zien, is maar de vraag.

Onlangs kwam al naar buiten dat de hoeveelheid ether op crypto-beurzen het laagst ligt in twee jaar. Normaliter gaat een afnemend aanbod gepaard met een stijgende koers en er lijkt steeds meer vertrouwen te zijn in de updates die Ethereum gaat brengen, ook vanuit instellingen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie