Kevin Schijven Kevin Schijven
16/03/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2021 12:15

Miljoenen dollars aan Ethereum (ERC-20) tokens gestolen van NFT-platform

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Miljoenen dollars aan Ethereum (ERC-20) tokens gestolen van NFT-platform

$5,7 miljoen aan cryptocurrencies werden op 14 maart gestolen van het Roll platform. De eerste berichten over het voorval kwamen via MyCrypto.com op 14 maart naar buiten, 12 uur later had het team van Roll eindelijk een reactie gegeven:

Dat klinkt wellicht lang, maar de diefstal gebeurde dan ook midden in de nacht. Iemand had toegang tot de private keys van een hot wallet van Roll. De wallet werd vervolgens leeggeroofd en de crypto gestuurd naar Tornado Cash om sporen te wissen. Uiteindelijk werden de tokens omgeruild voor 3.000 ether (ETH) ter waarde van $5,7 miljoen via de decentrale cryptocurrency-exchange (DEX) Uniswap.

11 verschillende tokens werden gestolen waaronder WHALE, RARE en PICA. Roll is een non-fungible token (NFT) platform voor het creëren van “speciale tokens” die draaien op het netwerken van Ethereum. De koersen van al deze munten daalden met meer dan 90% na het voorval.

Het team van Roll meldt dat het een fonds van $500.000 zal opzetten voor slachtoffers. Daar zijn echter veel mensen niet blij mee, het zou namelijk lang niet genoeg zijn om alle verliezen van iedereen te dekken. Een Twitteraar zegt:

“$10 miljoen in een hot wallet zonder de Multisig die was beloofd? 12 uur om te reageren op het incident en dan maar $500.000 verdeeld over een dozijn projecten? Oef.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement