Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Minder dan 6 wallets bezitten 80% van sommige stablecoins, blijkt uit onderzoek CoinMetrics

Uit een onderzoek van CoinMetrics blijkt dat een groot deel van stablecoins door slechts een zeer kleine hoeveelheid wallets wordt vastgehouden, wat duidt op een ernstige mate van centralisatie. Het onderzoek vond echter ook een aantal positieve ontwikkelingen omtrent de adoptie van stablecoins.

Stablecoins zijn een belangrijk onderdeel van het palet van een trader. De waarde van een stablecoin is gelinkt aan de waarde van een fiatvaluta. Voor tether (USDT) is dit bijvoorbeeld de dollar; 1 USDT is $1. Dit biedt traders een handige manier om cryptocurrencies snel om te zetten in fiat waarmee het handelen in crypto een stuk makkelijker wordt gemaakt.

- Advertentie -

De markt kent een aantal stablecoins, waaronder de Gemini dollar (GUSD), Binance USD (BUSD), Huobi dollar (HUSD) en tether (USDT). Uit het rapport blijkt dat vooral deze stablecoins een ernstige mate van centralisatie vertonen.

Van de Gemini dollar (GUSD), Binance USD (BUSD), Huobi dollar (HUSD) en de TRON (TRX) versie van tether (USDT) bezitten in sommige gevallen minder dan zes wallets 80% van de totale kapitalisatie van elke stablecoin. De Ethereum (ETH) versie van USDT is juist het meest gedecentraliseerd. Daarvan bezitten 1.600 wallets 80% van de kapitalisatie.

Het Paxos Standard Token (PAX) lijkt het wat decentralisatie betreft ook goed te doen. 50% van de wallets bezit namelijk 80% van de totale kapitalisatie. Met PAX is echter iets interessants aan de hand. Ruim 40% van alle activiteiten met PAX kunnen namelijk aan het MMM BSC Ponzi piramidespel gelinkt worden.

Goed nieuws wat betreft adoptie

Terwijl de gegevens over de centralisatie van stablecoins misschien niet al te goed klinken, is er toch reden voor positiviteit. Tenminste 20% van de transacties met stablecoins zijn namelijk kleiner dan $100. Dit zou een indicatie kunnen zijn dat steeds meer mensen gebruikmaken van stablecoins, en dus niet alleen maar whales of grote institutionele beleggers.

Dit was ook te zien toen bitcoin (BTC) door de $10.000 schoot. Toen vestigde tether namelijk een nieuw record wat betreft aantal transacties.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.331,97 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.331,97 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...