Kevin Schijven Kevin Schijven
11/09/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2021 17:01

NFT markt koelt weer af, volume OpenSea daalt hard, Chinese overheid waarschuwt voor zeepbel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT markt koelt weer af, volume OpenSea daalt hard, Chinese overheid waarschuwt voor zeepbel

Foto: Primakov/Shutterstock

De non-fungible token, of NFT, markt zag in augustus een enorme opleving mede dankzij OpenSea. OpenSea is een relatief nieuw platform voor NFT’s en nam in augustus vrijwel de complete NFT markt over. De marktplaats doorbrak in augustus records en met een ongekend handelsvolume van $4 miljard, was het plotseling verantwoordelijk voor 98% van alle NFT-handel.

Het lijkt er zo langzamerhand op dat de NFT rage echter weer begint af te koelen. Volgens nieuwe gegevens is het volume op OpenSea namelijk flink aan het dalen. De daling in handel van NFT’s lijkt deze week enigszins de daling van de cryptocurrency koersen te volgen. Gegevens van Dune Analytics tonen dat het volume op de NFT markt al de hele week omlaag zakt en vooral vandaag achter blijft.

Gegevens van DappRadar tonen dat het dagelijkse volume op OpenSea op 29 augustus nog een record bereikte van meer dan $300 miljoen, maar op 10 september gedaald was naar $60 miljoen, een daling van maar liefst 80%. Het wekelijkse gemiddelde op OpenSea is met meer dan 50% gedaald naar $735 miljoen. Desondanks is dat natuurlijk nog steeds zeer hoog. De tweede meest populaire NFT marktplaats is Axie Infinity, die met een groei van 7% ‘pas’ op $155 miljoen uitkomt, lang niet in de buurt van OpenSea.

Ondanks de daling lijkt de NFT markt het dus nog goed te doen. Echter wordt al een tijdje voor een zeepbel gewaarschuwd die elk moment kan knappen. Zelfs de Chinese overheid haalde gisteren in de Chinese staatskrant uit naar NFT’s:

“Zodra het marktenthousiasme afneemt en de hype afkoelt, zal de waarde van deze vele vreemde NFT’s sterk afnemen.”

Eerder deze week werd nog $100.000 aan NFTs per ongeluk vernietigd door een bug omtrent zogenaamde Ethereum Name Services (ENS). ENS is een methode om domeinnamen aan blockchain-adressen te koppelen zodat ze makkelijker te onthouden zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie