Roy van Krieken Roy van Krieken
03/06/2021 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2021 18:48

Nieuw DeFi paspoort kan leningen met een onvolledig onderpand mogelijk maken

Nieuws
Nieuw DeFi paspoort kan leningen met een onvolledig onderpand mogelijk maken

Binnen de wereld van cryptocurrencies bestaat er een markt die sterk aan het opkomen is. Het gaat hier om de zogenaamde Decentralized Finance (DeFi). DeFi maakt financiële producten toegankelijk en transparant voor iedereen zonder dat daar een tussenpersoon bij kijken hoeft te komen. Denk hierbij aan leningen, verzekeringen en derivaten.

Decentralized Finance protocol Arcx komt met een nieuwe versie van hun DeFi paspoort. Dit paspoort moet gebruikers in staat stellen om onder een pseudoniem, of gewoon een gebruikersnaam dus, een reputatie op te bouwen on-chain. Gebruikers krijgen op hun paspoort een score tussen de 0 en de 1000. Een reputatie kan voordelig zijn bij het gebruiken van verschillende diensten.

Een van die voordelen van een goede reputatie op het DeFi paspoort noemt Arcx als het gebruik maken van leningen met een onvolledig onderpand. Normaal gesproken wordt bij het sluiten van een lening een onderpand of waarborg genomen. Dit om te garanderen de die uitlenende partij het geld terugkrijgt.

Volgens de CEO van Maple Finance Sidney Powell, een protocol voor leningen met een onvolledig onderpand voor institutionele partijen, is dit nieuwe paspoort van Arcx een mooie stap om dergelijke diensten ook voor retail beschikbaar te maken. Volgens hem zijn er echter nog wel punten die verbeterd kunnen worden. Vooral het feit of gebruikers in de theorie verwacht kunnen worden om een lening terug te betalen. Als een gebruiker bijvoorbeeld een goede reputatie opbouwt met het terugbetalen van kleine leningen, wil dat niet automatisch betekenen dat dit ook geldt voor een veel grotere lening. Hierin kan Arcx volgens Powell verbeteringen boeken.

Arcx heeft ook naar buiten gebracht dat ze recentelijk significante investeringen hebben ontvangen van grote crypto investeerders. In totaal zou dat zo’n $8,2 miljoen dollar zijn. Een van deze investeerders, Tom Schmidt van Dragon Capital, ziet de ontwikkelingen door Arcx erg positief in. Volgens hem is op dit moment de wereld van DeFi nog het ‘Wilde Westen’. Door innovaties zoals het nieuwe paspoort van Arcx zou hier eindelijk de broodnodige verandering in kunnen komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie