Ivo Melchers Ivo Melchers
13/05/2023 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 06:00

Onthuld: Blockchain de toekomst van reizen en luchtvaart?

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Jacob Lund

Eerder deze maand werd er een nieuwe blockchain gelanceerd, genaamd ‘Camino Network’, die zich volledig zal richten op de reis- en toerisme industrie. Gebouwd op de technische basis van Avalanche (AVAX), is Camino’s blockchain specifiek op maat gemaakt voor het reisecosysteem. Door efficiëntie, veiligheid en innovatie naar de reisindustrie te brengen heeft het project als doel om reizigers over de hele wereld betere en meer gepersonaliseerde ervaringen te bieden. Verschillende luchtvaartmaatschappijen lijken de positieve kanten van blockchain langzaam maar zeker in te zien, maar wat zijn de mogelijkheden precies?

Axie Infinity makers komen met nieuwe crypto game: Kaidro
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Web3 voor de reis industrie

Grote luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa en Eurowings zijn een van de eerste die gebruik maken van de nieuwe blockchain. Verschillende mogelijkheden liggen in het verschiet door de innovatieve technologie te omarmen.

Zo zei Johannes Walter, head of channel partners bij Lufthansa Group, dat hij gelooft dat decentralisatie en tokenisatie kansen zullen creëren voor nieuwe bedrijfsmodellen en relaties, ‘’van het bouwen van meer directe, strategische partnerschappen en het verbeteren van de transparantie tot het creëren van nieuwe inkomstenstromen en het verbeteren van de klantervaring’’.

De adoptie van blockchain in de reis- en toerisme industrie zou een grote stap in de goede richting zijn, aangezien gegevens uit een Statista-rapport uit 2021 aantonen dat de bijdrage van deze industrie aan het wereldwijde bruto binnenlands product dat jaar ongeveer 5,8 miljard dollar bedroeg.

Jens Bischof, de CEO en Chief Customer Officer van Eurowings, zei dat de reisindustrie een van de grootste industrieën ter wereld is, die elke dag met grote hoeveelheden ‘’gevoelige gegevens’’ te maken heeft. Volgens hem biedt Web3 een manier om kostenefficiënt en met maximale veiligheid aan deze eisen te voldoen.

Daarnaast merkte hij op dat het bedrijf momenteel onderzoekt hoe blockchain kan worden ingezet voor klantloyaliteit.

Enkele andere bedrijven hebben al vóór de lancering van Camino enkele blockchain-toepassingen in hun werkzaamheden verwerkt. Air Canada en Etihad Airways hebben beiden de Winding-Tree blockchain geïntegreerd voor de product distributie zonder tussenkomst van derden.

Advertentie

NFT’s en metaverse

Een andere mogelijke use-case is bijvoorbeeld het gebruik van de metaverse om ‘’reizigers te inspireren’’ voordat ze op reis gaan middels virtuele ervaringen. Eind vorig jaar kon je bijvoorbeeld lezen dat uit een onderzoek bleek dat veel reizigers de metaverse in gebruik zouden willen nemen om een reis voor te bereiden.

Ook zouden non-fungible tokens (NFT’s) ingezet kunnen worden voor de distributie van tickets van de luchtvaartmaatschappijen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie