Timo Bult Timo Bult
06/07/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2021 06:04

Ook ethereum (ETH) reserves exchanges nemen af, wat kan hierachter zitten?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ook ethereum (ETH) reserves exchanges nemen af, wat kan hierachter zitten

Eerder was al op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) voorraad van exchanges langzaam weer aan het opdrogen is. Eenzelfde trend is nu bij ethereum (ETH) te zien. De ethereum reserves van exchanges waren in 2,5 jaar niet zo klein. Wat zijn hier de mogelijke oorzaken van?

Dankzij blockchain-technologie kunnen onderzoekers interessante analyses uitvoeren, zoals hoeveel crypto waarheen stroomt. Ook kunnen bedrijven als CryptoQuant inschatten hoeveel van een bepaalde cryptocurrency alle exchanges bezitten. Dit kan een beeld geven van het gedrag van investeerders en de mogelijke effecten hiervan. CryptoQuant publiceerde gisteren de volgende grafiek op Twitter:

Bij bitcoin is dus eenzelfde trend te zien, al kan men bij bitcoin eerder de conclusie trekken dat dit komt door investeerders die hun BTC van exchanges afhalen. De aanname is dat zij hun BTC vervolgens in een eigen wallet bewaren voor de lange termijn. Bij ethereum ligt dat echter net even anders, zo laat ook Willy Woo, een bekende on-chain analist, in reactie op de grafiek weten.

“2 belangrijke overwegingen bij het trekken van vraag-/aanbodoverwegingen uit deze trend:

1) De opkomst van ETH DeFi DEXen. Uniswap enz.

2) ETH-inzet”

Ethereum kan namelijk buiten exchanges op veel manieren gebruikt worden. Zo kan ETH naar bijvoorbeeld gedecentraliseerde exchanges als Uniswap gestuurd worden. Tevens kunnen investeerders sinds vorig jaar ook hun ETH vastzetten in het ETH 2.0 contract. Hierin ontvangen zij een rendement over de vastgezette ETH. Een grote hoeveelheid ETH houders deze dit al. Er zit nu al meer dan 6 miljoen ETH in dit contract. Lees in dit artikel meer over ETH 2.0.

Kortom, het is aannemelijk dat een groot deel van de reserves van exchanges kleiner wordt door investeerders die ethereum kopen om deze vervolgens binnen decentralized finance (DeFi) in te zetten, of om te staken. Ondanks dat dit wellicht niet direct betekent dat de ETH voor de lange termijn wordt vastgehouden, is het desalniettemin een positief teken. De ethereum wordt namelijk ook daadwerkelijk gebruikt voor de vele gedecentraliseerde financiële producten die tegenwoordig bestaan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie