Kevin Schijven Kevin Schijven
30/03/2021 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2021 06:10

Vertrouwen in Ethereum (ETH) 2.0 blijft groeien, al miljarden dollars aan ETH vastgezet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vertrouwen in Ethereum (ETH) 2.0 blijft groeien, miljarden dollars aan ETH al vastgezet

Onderzoeksbedrijf Glassnode meldt op 28 maart dat inmiddels maar liefst 3,6 miljoen ether (ETH) vast zit in het Ethereum 2.0 depositocontract:

Dat betekent dat tegen de huidige prijzen al $6,4 miljard aan ETH zit vergrendeld in ETH 2.0. De eerste fase van het langverwachte Ethereum 2.0 lanceerde op 1 december. Met deze nieuwe blockchain wil Ethereum overstappen van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) protocol.

Hiermee wordt onder andere staking geïntroduceerd op Ethereum, het vastzetten van ETH in ruil voor rendement en zeggenschap, ook wel validators genoemd. Om de lancering van Beacon chain te slagen, moest ministens 524.888 ETH worden vastgezet vóór 1 december. Om een validator te worden moet je minstens 32 ETH vastzetten.

Inmiddels zit dus bijna 600% meer ETH in het contract dan nodig is om het nieuwe netwerk te laten draaien. Toen begin januari pas de helft van deze waarde in het ETH 2.0 zat, noemde oprichter Vitalik Buterin het al “de ultieme gok.”

Uiteindelijk zullen Ethereum 1.0 en 2.0 samensmelten tot één netwerk waarmee de overstap naar PoS compleet zal zijn. Naar verwachting zal dit de enorm hoge transactiekosten van Ethereum oplossen, maar het kan nog enkele jaren duren voordat dit rond is.

Het plan is om nog dit jaar sharding te introduceren, een manier om de blockchain op te splitsen in verschillende chains, als een oplossing voor dit congestieprobleem. In de tussentijd kunnen wellicht Layer-2 oplossingen als ZK-Rollups en Optimism het probleem verhelpen.

De lancering van Optimism werd onlangs echter uitgesteld naar de zomer. Daarnaast zou ook Ethereum Improvement Proposal 1559, of EIP-1559, kunnen helpen, maar onlangs beweerde Coin Shares dat deze update “waarschijnlijk niet” het probleem zal oplossen.

Visa kondigde vandaag aan dat het bedrijf de mogelijkheid gaat aanbieden om transacties met fiatvaluta af te wikkelen op Ethereum met USD Coin (USDC). Analist John van Meer bekeek vanochtend de Ether koers in zijn analyse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie