Timo Bult Timo Bult
15/11/2021 15:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2021 15:19

Op Cardano (ADA) gebaseerd project deelt op bijzondere manier eigen tokens uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Op Cardano (ADA) gebaseerd project deelt op bijzondere manier eigen tokens uit

Cardano (ADA) begint langzaam maar zeker een beetje op gang te komen. Het netwerk ontwikkelt zich steeds meer en hier en daar zien we wat projecten opduiken. Een daarvan is Flickto (FLICK), een project dat zich richt op het democratiseren van de financiering van mediaprojecten. Flickto brengt de FLICK tokens middels een “Initial Stake Pool Offering (ISPO)” aan de man.

Flickto wil mediaprojecten gaan ondersteunen door de community te vragen te stemmen op welke projecten financiering zouden moeten ontvangen. Denk aan films, series en andere content. Krijgt zo’n project genoeg stemmen dan ontvangt het dus een steuntje in de rug. De stemmers verdienen vervolgens royalties mocht het een succes worden!

Waar nieuwe projecten normaal gesproken Initial Coin Offerings (ICO’s) of Initial Exchange Offerings (IEO’s) houden om het project van de grond te krijgen, pakt Flickto het anders aan. Flickto begint namelijk met het verdelen van FLICK tokens middels een ISPO. Dit houdt in dat cardano houders hun ADA in de stake pool van Flickto kunnen vastzetten.

In ruil daarvoor ontvangen de ADA stakers FLICK tokens terwijl het Flickto-team de ADA beloningen ontvangt. Normaal gesproken worden deze ADA beloningen onder de ADA stakers verdeeld, maar dat gebeurt in dit geval dus niet. Voor elke 1 ADA die iemand staket, wordt per epoch (5 dagen) 0,15 FLICK gegeven. De huidige ronde loopt sinds 1 november en duurt 32 epochs. In april volgt nog een ronde waarna in totaal 40% van de totale FLICK voorraad aan stakers uitgedeeld zal zijn.

Een ISPO is een interessante manier voor projecten om hun tokens op een eerlijke en gedecentraliseerde manier uit te delen. Tegelijkertijd ontvangt Flickto dus voor de komende 160 dagen een inkomstenstroom om het project verder te ontwikkelen en te lanceren.

Flickto zal overigens ook een meer gangbare publieke verkoop houden. Het project komt later met een datum wanneer deze verkoop gehouden zal worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement