Roy van Krieken Roy van Krieken
20/05/2024 21:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2024 18:41

Opkomst van Nederlandse stablecoin crypto – waarom DUCA anders is

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe nederlandse stablecoin crypto DUCA

Foto: Canetti/Shutterstock

De al vrij volle markt voor crypto stablecoins staat op het punt een innovatief Nederlands project te verwelkomen. Crypto-startup DUCATA weet zich op verschillende belangrijke pijlers te onderscheiden van de concurrentie. We hebben al een kleine introductie gegeven over DUCA en DUCATA’s pre-sale is sinds een paar weken gaande en trekt massale interesse. Voor dit artikel bekijken we de verschillende tussen DUCATA’s DUCA, een nieuwe generatie stablecoin die binnenkort zijn langverwachte entree tot de industrie zal maken, en Tether’s USDT, met afstand de grootste stablecoin van de markt.

Crypto stablecoins

Stablecoins zijn cryptocurrencies ontworpen om prijsstabiliteit te bieden, gekoppeld aan de waarde van een achterliggende activa. Vaak zijn stablecoins gekoppeld aan fiatvaluta, met de Amerikaanse dollar als favoriet.

Ze vormen een onmisbaar onderdeel van de crypto-industrie, met name door een brug te slaan tussen fiatgeld en de crypto-wereld. Stablecoins zijn in het leven geroepen voor het in- en uitstappen van de cryptomarkt met fiatgeld. Sinds de opkomst van decentralized finance (DeFi) hebben stablecoins nog meer waarde gekregen, door ook in deze volatiele  omgeving een stabiele waarde te bieden.

Een groot kritiekpunt op veel hedendaagse stablecoins is dat ze vaak erg gecentraliseerd zijn.  Veel stablecoins claimen gedecentraliseerd te zijn, maar in werkelijkheid wordt de controle over de reserve en het beheer vaak uitgeoefend door een enkele entiteit of een klein aantal partijen. De twee grootste stablecoins van de markt, USDT en USDC, zijn bijvoorbeeld gecentraliseerd.

DUCA: de innovatieve oplossing

DUCA is een nieuwe generatie stablecoin genaamd: ‘Programmatic Money’ (ofwel: geprogrammeerd geld). DUCA’s waarde past zich automatisch aan op basis van FOREX-gegevens van de sterkste internationale valuta. Door gebruik te maken van geautomatiseerde onafhankelijke stabilisatiemechanismen garandeert DUCA een stabiele waarde.

USDT, de grootste stablecoin van de crypto sector, wordt gedekt door echte Amerikaanse dollars beheerd door Tether. De afgelopen jaren is er veel kritiek geweest op Tether. Een van de grootste zorgen is altijd de vraag of het bedrijf daadwerkelijk voldoende reserves heeft om alle uitgegeven USDT-tokens te dekken. Wanpraktijken bij Tether zouden catastrofaal zijn voor USDT.

Bij DUCA is er echter geen centrale autoriteit die de touwtjes in handen heeft. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor crypto-fanaten in hart en nieren, die streven naar financiële vrijheid en onafhankelijkheid.

DUCA onderscheidt zichzelf ook door houders te beschermen tegen waardevermindering, wat kenmerkend is voor traditionele fiat valuta. Programmatic Money biedt namelijk een inflatiecorrectie zodat houders hun koopkracht kunnen behouden. Tevens kun je nog een extra zakcentje met DUCA verdienen, DUCA genereert namelijk een aantrekkelijk en relatief hoog rendement in de vorm van yield zonder dat je geld hoeft vast te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is DUCA in je wallet houden en je ontvangt zo de yield!

In juni zal de langverwachte lancering van DUCA plaatsvinden. De pre-sale is inmiddels van start gegaan en loopt hard. De pre-sale biedt investeerders de unieke kans om DCM-tokens tegen een ‘korting’ van ca. 30 procent aan te schaffen. Deze korting wordt alsmaar kleiner wanneer de lancering dichterbij komt. Dus hoe langer je wacht, hoe dieper je in de buidel zal moeten tasten om deel te nemen aan dit indrukwekkende crypto-project.

Ga naar de pre-sale

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie