Timo Bult Timo Bult
25/11/2021 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 12:11

Oprichter Crypto Capital Venture begrijpt paniek omtrent cardano niet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Oprichter Crypto Capital Venture begrijpt paniek omtrent cardano niet

Het nieuws dat cardano (ADA) van de handelsplatform eToro wordt gehaald voor Amerikaanse klanten sloeg in als een bom op de markt. De ADA prijs ging onderuit en de interesse in de ontwikkeling was niet alleen in de Verenigde Staten groot. Maar volgens de oprichter van Crypto Capital Venture ligt de focus te veel op dit nieuws terwijl er ook juist goed nieuws is!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cardano door de een verwijderd, maar door de ander toegevoegd

Terugblikkend op het nieuws omtrent eToro en cardano; vanwege “bedrijfsgerelateerde overwegingen in de veranderende regelgeving,” heeft eToro, een handelsplatform zoals Bitvavo, besloten ADA en TRON (TRX) van zijn platform te verwijderen. Het is niet precies duidelijk waarom het bedrijf besloot dit te doen, ADA heeft namelijk nooit eerder echt problemen met toezichthouders of regelgevers gekend.

eToro is niet per se een enorme speler op het vlak van cryptohandel. De focus ligt volgens Dan Gambardello, oprichter van crypto-investeringsfonds Crypto Capital Venture, dan ook veel te veel op dit nieuws. Hij verwijst in een tweet naar ander, juist positief nieuws. De Europese exchange Bitstamp heeft ADA namelijk juist toegevoegd op zijn platform:

“Voor de duidelijkheid. Cardano is onlangs genoteerd aan een grote cryptobeurs (Bitstamp) die $513 miljoen per dag in volume genereert, maar het enige dat ik zie is negatief nieuws over het feit dat Cardano wordt geschrapt van een klein handelsplatform (etoro) die slechts $67 miljoen genereert.”

Cardano oprichter reageert op nieuws

Ook de oprichter van het project, Charles Hoskinson, is het nieuws natuurlijk niet ontgaan. Hij reageerde onlangs in een video op zijn YouTube-kanaal. Daarin zei hij dat Cardano “op dit moment nog niets heeft ontvangen. Geen regelgevende gebeurtenis, geen dagvaarding, niets van geen enkel regelgevend orgaan, geen dreigingen met rechtszaken, geen van deze zaken.”

Het blijft dus vooralsnog onduidelijk waarom eToro ADA gaat verwijderen. Hoskinson denkt dan ook dat de actie te maken heeft met liquiditeitsproblemen bij eToro.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie