Wessel Kersting Wessel Kersting
02/06/2022 05:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2022 05:08

Optimism token crasht met 65% na grote airdrop, netwerk heeft moeite

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Optimism token crasht met 65% na grote airdrop, netwerk heeft moeite

Foto: Thx4Stock/Shutterstock

Optimism (OP), de token van de layer-2 Ethereum (ETH) schaalbaarheidsoplossing, is in een erg korte tijd van $4,57, ofwel de koers waarop de token gelist werd, naar $0,79 gedaald. Ondanks de hoge hype en vraag naar de Optimism airdrop is de token met een dan 60% naar beneden gestort. Op het moment van schrijven staat de token op $1,27.

Deze airdrop is gedaan na een aankondiging in april. In deze aankondiging werd aangegeven dat 5% van de totale supply aan OP tokens, ofwel 215 miljoen tokens, zal worden verdeeld. In totaal kwamen 248.699 mensen in aanmerking voor deze airdrop. Op het moment hebben slechts iets minder dan de helft van deze mensen de airdrop geclaimd.

Solana beleeft ongekende groei door memecoingekte en haalt Ethereum in
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Optimism werd flink getest

De airdrop heeft ervoor gezorgd dat er enorm veel nieuwe actieve wallets op Optimism bijgekomen zijn. Data van Dune Analytics laat zien dat het aantal actieve wallets van 7,600 naar 19.000 is gestegen is slechts 24 uur. Dit is een stijging van 150%.

Deze hoge vraag naar de airdrop zorgde er meteen voor dat het netwerk in het diepe werd gegooid. Doordat het netwerk ineens zoveel gebruikt werd, ondervonden gebruikers problemen. Zo hadden zij moeite met het claimen van hun airdrop omdat de public RPC, een gateway voor apps om met de blockchain te verbinden, van Optimism erg traag werd

“OP Drop #1 had een turbulente lancering,” tweette het team van Optimism.

Volgens data van Etherscan op het moment van schrijven hebben 71.439 wallets OP token in bezit. Echter als we kijken naar hoeveel wallets deze airdrop konden claimen zien we een flink mismatch. In totaal waren er 88.300 wallets die deze tokens mochten claimen, wat betekent dat er ongeveer 17.000 wallets zijn die direct na het ontvangen hun tokens gedumpt hebben.

Een andere airdrop die onlangs groots in het crypto nieuws kwam, was die van terra (LUNA). Ook die koers kreeg flinke klappen nadat het verdeeld werd onder de in aanmerking komende wallets. Echter zag LUNA onlangs toch een opleving in aanloop naar de notering van de crypto op Binance.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie