Timo Bult Timo Bult
31/05/2022 08:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:36

LUNA koers stijgt 100% in aanloop naar Binance notering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
LUNA koers stijgt 100% in aanloop naar Binance notering

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

Dat de koers van terra (LUNA) op een achtbaan kan lijken wist je waarschijnlijk al wel na de enorme crash van het oude Terra-netwerk. Het nieuwe token, LUNA, maakte de afgelopen 24 uur opnieuw een behoorlijke schommeling. Deze keer wat het er echter een in de positieve richting! Dit alles lijkt te maken te hebben met crypto exchange Binance.

Problemen Solana ‘gevolg van groot succes’, aldus Fantom-oprichter
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

LUNA stijgt 100% in aanloop naar Binance listing

Terra lanceerde een nieuw netwerk in een poging het netwerk nieuw leven in te blazen. Het nieuwe token, LUNA genaamd, ging direct na de airdrop hard onderuit. Iedereen die de crypto van het oude netwerk in bezit heeft, nu LUNA classic genaamd, komt in aanmerking voor de nieuwe LUNA tokens.

Het netwerk is er al sinds afgelopen weekend, echter lanceerde Binance de handel in de cryptocurrency vanochtend pas. In aanloop naar deze notering klom de LUNA prijs even hard omhoog. Waar 24 uur geleden LUNA nog op een prijs van $6 handelde, piekte de koers afgelopen nacht bij een prijs van $12, blijkt uit data van CoinMarketCap.

LUNA prijs van de afgelopen 24 uur – Bron: CoinMarketCap

De verwachting was echter dat de lancering op Binance, wat tevens het moment was waarop de exchange de airdrop aan zijn gebruikers uitdeelde, een negatief effect zou hebben op LUNA. Inmiddels is de prijs alweer iets afgezakt naar $8,90. Dat is nog steeds 45% hoger dan 24 uur geleden.

Ook Bitvavo verwerkt airdrop

Veel exchanges lijken het nieuwe netwerk te ondersteunen, waaronder dus ’s werelds grootste exchange Binance. Maar ook op eigen bodem ontvangt Terra steun. Bitvavo heeft namelijk inmiddels ook de handel in LUNA gelanceerd en daarbij het eerste deel van de airdrop uitgedeeld. Hoe de Nederlandse exchange precies omgaat met de airdrop lees je in dit artikel.

De organisatie die aanvankelijk achter Terra zat, Terraform Labs, zit ondertussen in de problemen. De autoriteiten in Zuid-Korea hebben alle medewerkers opgeroepen een verklaring af te leggen. Daaruit kwamen al een aantal sappige details naar voren. De organisatie maakt overigens geen onderdeel meer uit van het nieuwe netwerk.

Vragen over de LUNA airdrop, of wil je dagelijks analyses ontvangen van allerlei crypto-projecten? Kom 30 gratis een kijkje nemen in onze Crypto Insiders Premium omgeving!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie